Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres trifle

Epres trifle
Epres trifle
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Narancslé helyett a kekszeket áztathatjuk meleg kávéban is.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mascarponét a joghurttal, citromlével és a kétféle cukorral simára keverjük, majd óvatosan hozzákeverjük a kemény habbá vert tejszínt.
  2. Az epret megmossuk, tisztítjuk, majd kockákra vágjuk. A kekszet a narancslébe áztatjuk.
  3. A keksz felét elosztjuk 2 pohár aljára, rásimítjuk a krém 1/3-át, rászórjuk az epret. Rásimítjuk a krém 1/3-át, elosztjuk rá a maradék kekszet, és rásimítjuk a maradék krémet.
  4. Tálalás előtt a desszertet megszórjuk a durvára vágott csokoládéval és a kakaóval.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 664
elküldve: 1
receptkönyvben: 98
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
alkalom: Anyák napja, buli receptek, szilveszter, Valentin-nap
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
kalória: átlagos
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

epres kekszes desszertkrém, gyümölcsös pohárkrém, édes epres desszert

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vmzsuzsa
vmzsuzsa Sat, 2017-01-07 19:07

Most fejeztük be az uzsonnánkat. Ez nagyon finom volt. Mivel ilyenkor nincs eper, még a szezonban eltett, lefagyasztott eperpürével csináltam. Olyan volt, mintha friss eper lenne.Köszönöm ezt a jó kis receptet. Zsuzsa.

555
mascarpone 125 g
joghurt 50 g
cukor 1 ek
vaníliás cukor 1 csomag
citromlé 1 ek
habtejszín 100 g
keksz 25 g
narancslé 25 ml
eper 100 g
csokoládé 10 g
cukrozatlan kakaópor 0.5 tk