Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres túró rudi

Epres túró rudi
Epres túró rudi
25 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (31)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádjuk a túró rudit minden ízben és formában is,régi vágyam volt házit csinálni,azonban csak most került rá sor!azt gondoltam, mivel jelenleg eperszezon van, csinálok epres túró rudit, és nem bántam meg, sőt...
Egyszerűen fogalmazva: ISTENI FINOM LETT!!:)
Legközelebb sárgabarackos töltelékkel fogom kipróbálni!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A mélyhűtőbe is betettem fél órára, hogy biztosan megszilárduljon.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a tölteléket készítjük el: az epret megmossuk, szárát kiszedjük, és pár szebb darabot félreteszünk díszíteni, a többit apró darabokra vágjuk, vagy villával összetörjük.
  2. A 3 evőkanál kristálycukrot, 1 csomag vaníliás cukrot és az epret egy főzőedénybe tesszük, felmelegítjük, majd hozzáadjuk a dzsemfixet.
  3. Nagy lángon, álllandó keverés mellett felforraljuk, és 3 percig forrni hagyjuk. Hűtjük, közben többször átkeverjük.
  4. A túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a tejfölt a cukorral, a vaníliával, a reszelt citromhéjjal, és pár csepp citromlével ízesítjük.
  5. A tejszínt kemény habbá verjük, közben hozzáadjuk a fél csomag zselatinfixet, (vagy 2 evőkanál zselatint, 2 dl vízzel felforralunk, hűlni hagyjuk, és utána keverjük a túróhoz), és óvatosan összekeverjük a túróval.
  6. A massza felét hideg vízzel kiöblített őzgerincformába öntjük, rá az epres töltelék, és befedjük a maradék túrókrémmel.
  7. Pár órát hűtőszekrényben dermesztjük.
  8. A formát forró vízbe mártjuk, és egy tálcára borítjuk,. Míg elkészítjük a csokimázat, visszatesszük a hűtőbe.
  9. A csokit gőz fölött felolvasztjuk, és 2 evőkanál olajat hozzákeverünk, majd bevonjuk vele a túró rudit!
  10. Szilárdulás után forró vízbe mártott, vékony pengéjű késsel szeleteljük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 29 343
elküldve: 16
receptkönyvben: 634
elkészítve: 9/23
Facebookon megjelent: -

szakács

motoros anyacsajszi

Mióta szakács: 2011.05.02.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
szezon: tavasz
kategória: torta
elkészítési idő: 15-30 perc
diéta: gluténmentes
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

túró rudi torta, óriás epres túró rudi

Hozzászólások (31)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2011-06-10 18:45

Kedves motoros anyacsajszi!
Azt hiszem, sajnos, hogy az utolsó adag eprekből lehetett válogatni ma:-((((
Minden esetre kaptam, elkészítettem, és valami fantasztikus lett ez a Túrórudi, nagyon szépen köszönjük (dupla adagot csináltam, :-))) , és úgy elfogyott, hogy csak na...) , nagyon szépen köszönjük, és jövőre, hidd el, hogy bepótolom, és már az első epervétel alkalmával lecsapok erre a receptre:-)))
Nagyon köszi, finom volt:-))))
Szép hosszú hétvégét kívánok!
Éva-Anyóca

motoros anyacsajszi
motoros anyacsajszi / motoros anyacsajszi Fri, 2011-06-10 18:55

Drága Éva-Anyóca!

Igen, én is ma vettem még enni szépeket és befőzni kisebb, érettebb darabokat!
Annyira örülök neki, hogy ízlett!:)
Én köszönöm ezeket a kedves sorokat:)
Van még egy nagyon jó epres receptem, amit csak most tudtam feltenni pár napja, majd nem tudom mikor kerül fel, még csak feldolgozás állapotban van, de szerintem a legfinomabb epres édesség!
írok majd a fenti üzidre is, csak éppen dzsemet készítek!
Még egyszer köszönöm, hogy megcsináltad és leírtad a véleményed!:)
nagyon jól esett!
köszi,a hétvége melóval fog telni, de most ez van:)
Pihenéssel teli szép hétvégét kívánok!:)
Anikó

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2011-06-08 21:12

Kedves motoros anyacsajszi!
Azonnal megírom, ha elkészült, bízom benne ,hogy lesz eper:-))
Néha épp azért kapok megszólást, hogy annyira snasszos, hétköznapis, az étel, amit főzök, de hát nem mindenkinek adatik meg a csoda alapanyag, és annak is kell főznie, nem igaz?:-))
A család itt is éhes, és ennie kell:-))
Télen propoliszt és akác-kakukkfüves mézet etetek velük, teában oldva:-))
Amúgy kanalazunk akác-kakukkfüvet, akácot, hárs, gesztenye,mézkaramell,virág, fenyőharmat, selyemfű,repce krémméz, zsálya, lépes-ez akácból,de volt már aszat és bálványfa is:-))) Valami felségesek, 4-5 féle mindig van itthon havonta cserélgetem váltogatom:-))))Azért van olyan, ami mindig állandó, és ez az akác, és mézkaramell.De fantasztikus az akácban eltett aszalt gyümölcs és dió-mogyoró-mandula.Húúúúúú. nem semmi, magában is isteni, sütiben is:-)) Fincsi sült húshoz is, variálhatóság tárháza:-)) Aszalt gyümi: az barack ,szilva,mazsola. A háromféle aszaltgyümihez, jön a háromféle olajos mag, és a méz, megéri az árát:-))
Remélem, hogy a tavalyi rossz év után, idén lesz akác, mert szerencsére jó volt az idő, és lehetett vinni a méhecskéket:-)))
A többiben is reménykedem, a fenyőharmat és gesztenye, nyami, - az erdeiek is csodásak:-)))
Az a jó, hogy a lányod már most hozzá szokik, és szeretni fog mindenfélét amit készítetek, és az sem baj, ha nem fél a méhecskéktől:-))
Az ismerősnek is normális méhcsaládjai vannak. Nem úgy, egy régi ismerősnek, az volt a rossz, amit tett, hogy kísérletezett velük, és az egész hatalmas nagy banda, bevadult, és volt olyan nyár, hogy egy órahosszat sem tudtunk a kertben kinn lenni:-((((

Közlekedés a házba be és ki: fejet kendőbe csavarva, rohanás, mint akik menekülnek:-)) Jól nézhettünk ki, de a többi szomszéd is szenvedett:-((
Örültünk, amikor végre eladta a házát 6-7 éve,megváltás volt mindenkinek:-)))
Szép holnapi napot kívánok!
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2011-06-07 21:49

Kedves motoros anyacsajszi!

Ha kapok pénteken, elkészítem, és az biztos, hogy elkészítem, és beszámolok róla, hogy sikerült, és meddig tartott, mert szerintem, csak kitálalom, és már eszik, és el is fog tünni:-)))
A kép alapján ez a véleménye a két gyerekemnek:-))))))
Na igen, az tuti, hogy a boltiban, fogalmam sincs, hogy mi van, ebben is igazad van:-))
Annak végképp nagyon örülök, hogy tetszenek a receptek, megpróbálok hétköznapis, mindenki által elérhető alapanyagból, valamiket kreálni:-))) Néha tudok csak valamilyen ünnepit, de hát, ez van:-))
Ezek szerint nem hiába, és nagyon örülök:-))
Méhészkedtek is:-))
Az klassz, van nekem is méhészismerősöm, személyesen szokta elhozni a méhecskék alkotásait, és jaj,de nagyon fincsik:-)))) Na, meg egészségesek is:-))
Szép napot holnapra!
Éva-Anyóca

motoros anyacsajszi
motoros anyacsajszi / motoros anyacsajszi Wed, 2011-06-08 09:03

Kedves Éva-Anyóca!

Rendben, alig várom és remélem ízleni fog majd!:)
Jól gondolja a két gyermeked:)
Igen, pont azt szeretem a receptjeidben, viszonylag gyorsan,nagyon finomat és általában minden olyan hozzávalóval ami megtalálható a háziasszonyok konyhájában!:)
Így van, én személy szerint, egytől-egyig szeretem a receptjeid.
igen, méhészkedünk is, ami nagyon sok meló, főleg most házfelújítás mellett, meg párom munkahelye mellett, de mind a ketten nagyon szeretjük, sőt Virágom is, imádja a mézet, és a méhektől sem fél, mindig ott áll az apja mellett, és szegény drágám már kapott pár szúrást.
és miket szoktál vásárolni a méhész ismerősödtől?
az biztos, nagyon egészséges,és rettentő finom, mi minden nap fogyasztunk belőle:)
köszönöm, Neked is szép napod mára!:)
Anikó

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2011-06-07 12:31

Kedves motoros anyacsajszi!
Köszönöm, örülök, ha tetszenek a receptjeim, és ehetőnek ítéled őket:-))
Az epres rudi, megpróbálok szerezni még epret, ígérték ,hogy lesz, és elkészítem, mert százszorta szebb, mint az a kicsi, amit a boltban lehet kapni, s gondolom, nemcsak szebb, hanem sokkalta finomabb is, az tuti!
Szép napot!
Itt egy kicsit borongós, és csepegett is az eső, de most ez van, aztán jövőhéten újra kánikula lesz:-))
Éva-Anyóca

motoros anyacsajszi
motoros anyacsajszi / motoros anyacsajszi Tue, 2011-06-07 16:58

Kedves Éva-Anyóca!

én köszönöm, hogy feltetted a receptjeid!hogy ehetőnek ítélem...??nem,én nem így fogalmaznék, inkább úgy hogy felfalnám mindegyiket:)))
én is pont ma kaptam epret, mert holnap csinálok sütit, amit majd fel is rakok természetesen, és holnap kapok még befőzni is, mellette méhészkedünk és nagy házfelújításban vagyunk, szóval nem könnyű, de szeretem ezt a pörgős életet:)
így van, sokkal finomabb, mint a bolti és tudod mi van benne, ami nem utolsó szempont.
remélem kapsz majd epret és meg tudod csinálni mielőbb, aztán kérek ám beszámolót!:)
itt kánikula van már hetek óta....iszonyat szárazság van, jó lenne egy kis csendes, esti eső:)
további szép napod Neked!
Anikó

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2011-06-07 07:32

Kedves motoroscsajszi!
Ez nagyon szép, nagyon guszta, egészen egyszerűen bomba jó!!!
Nagyon szépen köszönöm, elmentettem:-))
Nagyon szép napot kívánok mára!
Éva-Anyóca

motoros anyacsajszi
motoros anyacsajszi / motoros anyacsajszi Tue, 2011-06-07 08:30

Kedve Éva-Anyóca!

Először is gratulálni szeretnék a receptjeidhez, nagy rajongód vagyok:)
másodszor pedig köszönöm!
így van guszta, gyors és nagyon finom az epres rudi, szívből ajánlom és várom a beszámolót,ha esetleg elkészíted!
Neked is legyen szép a napod!
Anikó

motoros anyacsajszi
motoros anyacsajszi / motoros anyacsajszi Tue, 2011-06-07 08:30

Kedve Éva-Anyóca!

Először is gratulálni szeretnék a receptjeidhez, nagy rajongód vagyok:)
másodszor pedig köszönöm!
így van guszta, gyors és nagyon finom az epres rudi, szívből ajánlom és várom a beszámolót,ha esetleg elkészíted!
Neked is legyen szép a napod!
Anikó

motoros anyacsajszi
motoros anyacsajszi / motoros anyacsajszi Tue, 2011-06-07 08:30

Kedve Éva-Anyóca!

Először is gratulálni szeretnék a receptjeidhez, nagy rajongód vagyok:)
másodszor pedig köszönöm!
így van guszta, gyors és nagyon finom az epres rudi, szívből ajánlom és várom a beszámolót,ha esetleg elkészíted!
Neked is legyen szép a napod!
Anikó

mandie
mandie / mandie Mon, 2011-06-06 15:35

hűha anyacsajszi! csudijólnézki a cucc! :Đ nyaminyami! ha adhatok egy tippet folpakkal béleljétek az őzgerincet és akkor tuti nem ragad bele a túró és amikor kiborítjátok simán le lehet húzni róla.:) Igazán remek ez a nyári édesség! :) köszi a receptet!
_orsi_

motoros anyacsajszi
motoros anyacsajszi / motoros anyacsajszi Mon, 2011-06-06 18:05

köszi Orsi, nagyon jól esett amit írtál!és a többieknek is nagyon köszönöm, iszonyat jól esik, amiket írtok!
jó ötlet a folpack, de hidd el így sem ragad bele, pont azért tettem a fagyóba egy kicsit, mielőtt kiborítottam volna.A folpackkal az a baj, hogyha csak simán hűtőben dermeszted, akkor ráragad a túrókrémre!
én köszönöm:)

dorka84
Dóri / dorka84 Mon, 2011-06-06 14:11

Hűű de guszta :))) Ezt ki kell próbálnom ! Eper és túró, csakis finom lehet :) Szép napot, Dóri

motoros anyacsajszi
motoros anyacsajszi / motoros anyacsajszi Mon, 2011-06-06 14:20

Kedves Dóri!

Nagyon szépen köszönöm!Próbáld ki nyugodtan, mert mennyei!igen, ezzel mi is így vagyunk, főleg én, túró, eper, mascarpone stb.. bármikor, bármennyi és bármilyen formában:)
További szép napot Neked is!
Anikó

mislenbaba
mislenbaba / mislenbaba Mon, 2011-06-06 14:05

Ez nekem is bejön. Pont most dobtam volna már ki a tavaly előtti üveg lekvárt, mert senki nem eszi, de most kikukázom és elkészítem belőle.

motoros anyacsajszi
motoros anyacsajszi / motoros anyacsajszi Mon, 2011-06-06 14:17

Drága Mislenbaba!ez nagyon tetszett:)jót mosolyogtam rajta és elképzeltem, ahogy kukázol:)remélem megtaláltad közben!örülök neki, hogy Neked is tetszik a recept:)ha máskor ilyen adódik, hogy a családod nem eszik meg valamit, légyszíves küld el nekem:)köszi

mislenbaba
mislenbaba / mislenbaba Tue, 2011-06-07 06:36

Kedves Motoros anyacsajszi!
Azért még bent volt a konyhai kis kukában. Nem az udvaron bűzölgő(bár nem koszos és büdös) kukában:-D
Hol is laksz? Mindegy. Majd te eljössz motorral érte, és ha már itt vagy, akkor viszel egy kört:-D

motoros anyacsajszi
motoros anyacsajszi / motoros anyacsajszi Tue, 2011-06-07 08:26

Drága Mislenbaba!

Jolvan na, nekem most a képzelet volt a lényeg, a kuka az másodlagos!:)és megcsináltad?milyen lett?vagy még csak tervben van?
Hol lakom?az adatlapomon rajta van!de itt most az a lényeg, hogy Te hol laksz!:)ha jól láttam Szigethalom?az nincs is messze:)
Én benne vagyok, nekem nem kell kétszer mondanod!de nem lesz egy gyors "menet":)mert veteránmotorjaink vannak...
ha így is megfelel,akkor elugrok valamikor!:)
Szép napot Neked!

mislenbaba
mislenbaba / mislenbaba Tue, 2011-06-07 13:29

Igen, tervben van. Hétvégén ballag a fiam, de sokan leszünk. Majd ha ez az egész lecsengett, és minden visszaáll itthon a helyére, akkor szépen nyugodtan elkészítem. Régen voltunk az újfalusi motorostalálkozón. Most Ráckevén volt vagy lesz. Sok motorotok van?
Nemrég a BNV területén voltunk lángost sütni, és ott volt motoros börze.

motoros anyacsajszi
motoros anyacsajszi / motoros anyacsajszi Tue, 2011-06-07 17:07

Akkor jó!ballagás?gratulálok a Fiadnak!persze, akkor most az az első, nem a rudi!:)és miket készítesz hétvégére?
Régen mi is többet jártunk találkozóra és börzére, de mióta megszületett a kislányom egyre kevesebbet megyünk, igaz Virágom másfél éves kora óta quadozik, rendes benzinessel, szóval imád motorozni, nem is ez lenne a baj, hanem mindig volt valami, most házfelújítás, szétvertünk mindent, csak a konyhám maradt egyben:(mellette méhek, párom az erőműben csoportvezető és mellette Ő csinál itthon mindent, mert egy ezermester:)igaz majd szakik is jönnek, mert páromnak sincs mindenre ideje, meg azért pl burkolásnál szebben dolgozik egy szakember...
5 motorunk van, ebből 3 van felújítva, mindegyik Pannónia, egy P20-as, egy T5, és egy TLF oldalkocsis:)
de a nagy vágyam egy chopper ahogy a páromnak is:)
na jól eltértem a tárgytól bocsi:)
mégegyszer Gratula a Fiadnak!
legyen szép a napod!
Anikó

mislenbaba
mislenbaba / mislenbaba Wed, 2011-06-08 06:58

Köszönöm a fiam nevében: -). A ballagásra csak vendégvárót sütök. Igaz három tepsivel, és a krém az egyikben csokis lesz, a másik mogyorós, a harmadik citromos-vaníliás. De a barátnőm is süt vagy két három félét. Az egyik kinder bueno lesz, az tudom. Meg még egy rokon is süt raffaelót. Marhalábszár pöri tarhonyával, sült csirkecomb salátával. A sali receptjét fel fogom tenni ide, mert nagyon jó.
Látom ti sem unatkoztok. Az oldalkocsisba szívesen behuppannék:-D
A pici lányodra nagyon vigyázz!!!
Puszi: Icu♥

motoros anyacsajszi
motoros anyacsajszi / motoros anyacsajszi Wed, 2011-06-08 08:56

Drága Icu!

Nagyon szívesen!Kedves a barátnődtől és a rokontól, hogy ők is sütnek, nagy segítség!:)
Annyira megkívántam mindent amit leírtál:)salira nagyon kíváncsi vagyok, mert imádom!már alig várom, hogy feltedd a receptet, mert biztos isteni lesz!:)
nem, mi soha nem unatkozunk, mióta megismertem párom azóta, így élünk!:)
Rendben, behuppanhatsz az oldalkocsiba:)de osztoznod kell Virággal:)és párom fog vinni, mert én azt nem tudom vezetni...és nehogy azt hidd, hogy "ja persze, csak úgy mondja", mert én komolyan gondolom, igaz később, ha lemegy nálunk ez a rengeteg munka!
Vigyázok Virágomra,nagyon kell rá figyelni,mert iszonyat aktív:)
és köszi:)
puszi
Anikó
ui.: örülök, hogy "megismertelek"

SzBori
SzBori / SzBori Mon, 2011-06-06 12:41

Húú, ez valami fantasztikus:-) Gratulálok! Gondolom meg lehet csinálni már meglévő házi eperdzsemből is, nem?

motoros anyacsajszi
motoros anyacsajszi / motoros anyacsajszi Mon, 2011-06-06 12:46

Kedves SzBori!

Nagyon szépen köszönöm!:)igen, szerintem meg lehet!én azért csináltam hozzá, mert tavalyról igaz maradt 1 eldugott üveggel, de elég híg lett, idén pedig még nem tettem el, így gyorsan összedobtam egyet:)

662
tehéntúró 50 dkg
citrom 1 db
dzsemfix 1 csomag
vaníliás cukor 2 csomag
porcukor 4 ek
zselatinfix 0.5 csomag
víz 2 dl
eper 50 dkg
cukor 3 ek
tejföl 2 ek
habtejszín 2 dl
tortabevonó 10 dkg
napraforgó olaj 2 ek
citromfű 0 ízlés szerint