Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres túrógombóc

Epres túrógombóc
Epres túrógombóc
15 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (29)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Készíthetünk hozzá eperöntetet, vagy tálalhatjuk porcukorral elkevert mascarponéval is, úgy is nagyon finom. :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojások sárgáját elkeverjük az olvasztott, de már kihűlt vajjal, túróval, cukorral és a reszelt citromhéjjal. Hozzáadjuk a búzadarát és csipet sóval alaposan összedolgozzuk.
  2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan belekeverjük a tojássárgás masszába. Legalább fél órára hűtőbe tesszük.
  3. Vizes kézzel gombócokat formálunk belőle, és minden gombóc közepébe epret teszünk. Enyhén sós vízben 5-6 perc alatt megfőzzük. Ha feljöttek a víz felszínére, akkor már készen is van.
  4. A vajon kicsit megpirítjuk a zsemlemorzsát (tehetünk bele darált dió vagy mandulát is), és meghempergetjük benne a gombócokat. Porcukorral meghintve tálaljuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 33 301
elküldve: 39
receptkönyvben: 822
elkészítve: 34/55
Facebookon megjelent: -

szakács

A kis gasztronauta

Mióta szakács: 2011.11.24.
142 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
receptverseny: Judafest 2. receptverseny
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

túrógombóc eperrel, epres gombóc, epres-túrós gombóc

Hozzászólások (29)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mese habbal
mese habbal Mon, 2016-11-14 16:18

Bar lehet, hogy bugyuta kerdes, de magaba a masszaba nem lehetne cukrot tenni? Lehet, hogy ez masoknak szentsegtores, de en ugy emlekszem, hogy gyerekkent olyat ettunk mindig. Rontana barmit is rajta? :)

Repriiz
Essty / Repriiz Wed, 2013-04-03 18:27

Sziasztok!
Elkészült a remekmű,nagyon finom lett a párom is megdicsérte,nekem kicsit több gríz kellett hogy gombócokat tudjak formálni,de ez nem vette el a kedvem,pár perc főzés után szép gombóckáim lettek,és nekem is pont ugyanúgy néz ki mint a képen!Szóval aki le akarja szólni hogy az nem a te képed ,mert olvastam miket írtak,azok gondoljanak arra hogyha nem főzték volna szét a gombócukat valószínüleg az övék is olyan jól sikerült volna mint a tied :) (mert nagyon gyorsan feljönnek a víz tetejére és nem sokat kell utána várni vele,nekem tökéletesen megfőtt maga a gombóc tésztája is és az eper meg nem főtt szét,nagyon jó lett!) Mindenkinek csak ajánlani tudom és hálás köszönet a receptért! :)

szilibea
A kis gasztronauta / szilibea Sun, 2013-04-07 16:46

Szia! :)
Köszönöm szépen, hogy megvédtél! :) Szerintem is az lehetett a gond, hogy túlfőzték... Aranyos vagy és köszönöm a visszajelzést, nagyon örülök, hogy ízlett!
Szép napot!
Bea

Gonoszka1
Gonoszka1 / Gonoszka1 Mon, 2012-06-11 17:41

Ez az epres túrógombóc mennyei! Ma megcsináltam, és alig lehet abba hagyni az evését. Gratulálok hozzá!

zsuzska82
zsuzska82 Sat, 2012-05-26 19:44

Isteni ez a túrógombóc. Szuper tényleg. Nagyon ízlett nekünk!!!

Csak egyet nem értek. Miért kellett más képet betenni? Tuti, hogy nem e szerint a recept szerint készített túrógombóc van lefényképezve... :(

szilibea
A kis gasztronauta / szilibea Sat, 2012-05-26 20:24

Nem tettem be más képet, szó szerint a fenti receptet ill. a hozzávalók mennyiségét követve.
Miből gondolod, hogy más recept alapján készült a képen lévő?

zsuzska82
zsuzska82 Sat, 2012-05-26 20:27

Abból, hogy ha az eperrel együtt megfőzi az ember a gombócot, nem marad így egyben az eper, az biztos, a színe, állaga, mindene más lesz, hiszen megfő. A képen meg 'nyers' eper látható a gombócban.

zsuzska82
zsuzska82 Sat, 2012-05-26 20:36

Én mindent követtem, amit írtál, és teljesen megfőtt benne az eper, de gondolom, ez így normális. Sötétebb lett, levet eresztett, meglottyadt. De mondom, nem lepődtem meg rajta, mert gondoltam, hogy ha forró vízbe teszem, ez lesz vele. A képeden a tiéd teljesen nyersnek látszik.

szilibea
A kis gasztronauta / szilibea Sat, 2012-05-26 20:41

Én erre csak azt tudom mondani, hogy én is mindent ugyanúgy csináltam, ahogyan azt a receptben leírtam.
Elég nagy (és kicsit keményebb) eprekkel készítettem, talán ez lehetett a gond Nálad, hogy kisebb szemekkel töltötted. Próbáld ki szerintem úgy is és majd írd meg, hogy sikerült.

zsuzska82
zsuzska82 Sat, 2012-05-26 20:44

Oké! De mondjuk nem zavart, mert isteni finom volt. :)))

De lehet, hogy megpróbálom majd nagyobbakkal. Aztán majd nekem is ilyen szép gombócom lesz. :) Bocsi akkor, hogy azt hittem, hogy más a kép, de teljesen meg voltam győződve róla.

szilibea
A kis gasztronauta / szilibea Sat, 2012-05-26 20:50

:) Semmi gond! Még jó, hogy rám írtál. :)
Tudtam, hogy ezt szeretném majd elkészíteni az eprekből és úgy válogattam össze a zöldségesnél.
Próbáld ki, ha megint nem sikerült, akkor írj és kiokoskodunk valamit. :)

Ajándéklány
Ajándéklány Sat, 2012-05-12 16:22

Elkészítettem ebédre, hatalmas sikert aratott! Sok-sok dicséretet söpörtem be vele. :)

634
tehéntúró 50 dkg
búzadara 150 g
vaj 6 dkg
tojás 3 db
citromhéj 1 citromból nyert
1 csipet
cukor 2 ek
eper 15 dkg
vaj 1 ek
zsemlemorzsa 10 dkg