Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres túrógombóc mandulabundában

Epres túrógombóc mandulabundában
Epres túrógombóc mandulabundában
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyors nyári desszert - még főzni sem kell!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A túrót szitán áttörjük. Hozzáadjuk a vaníliai kikapart magját, a citrom reszelt héját, a tejszínt és a búzadarát, a porcukrot, majd összedolgozzuk.
  2. 3 órára a hűtőbe tesszük, de tovább is maradhat, nem árt neki.
  3. Útközben érdemes ránézni, hogy mennyire formázható - ha nagyon lágynak találjuk, akkor adjunk még hozzá egy kis darát.
  4. Ha kész, mossuk meg és csumázzuk ki az epret. Vegyünk ki egy adag túrót a tálból, nyomjuk az epret a közepére, majd formáljunk belőle gombócot.
  5. Ha kész, tegyük vissza a hűtőbe még egy fél órára, mert a kezünktől valószínűleg kicsit felmelegedett. Tálalás előtt forgassuk szeletelt mandulába vagy törökmogyoróba.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 602
elküldve: 0
receptkönyvben: 151
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
532 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

egyéb elnevezések

hideg epres túrógombóc, hideg túrógombóc eperrel

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

soszilvi
soszilvi Sat, 2016-05-21 17:16

Kimaradt a porcukor az összeállításnál leírtak közül. :)

256
tehéntúró 40 dkg
búzadara 5 csapott ek
citromhéj 1 citromból nyert
porcukor 3 ek
vanília 0.5 db
habtejszín 50 ml
eper 20 dkg