Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres túrógombóc Szimran konyhájából

Epres túrógombóc Szimran konyhájából
Epres túrógombóc Szimran konyhájából
35 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám, nagymamám régi, jól bevált receptje ez. Nagyon finom és lágy.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Vaníliás cukorral kikevert tejföllel és eperlekvárral kínáljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy serpenyőben vajat hevítünk, és megpirítjuk a zsemlemorzsát, ízlés szerint porcukorral ízesítjük. A túrót villával összetörjük, hozzákeverjük a vajat, a porcukrot, a sót, a citrom reszelt héját, a tojássárgákat és a búzadarát.
  2. Kemény habbá verjük a tojásfehérjét, és a túros masszába forgatjuk. Vizes kézzel gombócokat formázunk, és a közepükbe fél szem epret nyomunk. Lobogó vízben kifőzzük a gombócokat.
  3. Lecsepegtetjük, pirított zsemlemorzsába forgatjuk. Vaníliafagylalttal, vagy tejföllel és eperrel kínáljuk.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 1 627
elküldve: 0
receptkönyvben: 45
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Szimran

Mióta szakács: 2017.04.28.
140 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

túrós gombóc, epres gombóc

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

700
tehéntúró 500 g
vaj 90 g
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 3 db
porcukor 2 ek
citromhéj 1 citromból nyert
búzadara 100 g
eper 200 g
zsemlemorzsa 150 g
vaj 1 ek