Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres túrókrémtorta Séfbácsi konyhájából

Epres túrókrémtorta Séfbácsi konyhájából
Epres túrókrémtorta Séfbácsi konyhájából
55 perc / előkészület: 40 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Közeleg az eperszezon, így sokféle finomat lehet belőle készíteni. A torta elkészítése nem nehéz, és garantáltan ízleni fog mindenkinek. :)

hozzávalók / 8 adag

Piskóta

Túrókrém

Díszítés

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. Első lépésben elkészítjük a piskótaalapot. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját egy edényben habosra verjük a liszttel és a cukorral.
  2. Másik edényben a fehérjékhez adunk egy csipet sót, és kemény habbá verjük.
  3. A fehérjét szépen a sárgájához kanalazzuk, majd adunk hozzá fél csomag sütőport, és botmixerrel jól összekeverjük.
  4. Sütőpapírral kibélelünk egy 26 cm-es tortaformát, és beleöntjük az alapot. Egyenletesen eloszlatjuk.
  5. Sütőben 200 fokon készre sütjük, amíg szépen megemelkedik és megpirul a teteje. Ez kb. 15 percig tart. Utána félretesszük, és hagyjuk hűlni.

Epres túrókrém

  1. A túrót egy tálban villával apróra törjük, hozzáadjuk a fél citrom levét, reszelt héját és a cukrot, majd jól összekeverjük.
  2. 30 dkg epret pürésítünk, majd hozzákeverjük a túróhoz.
  3. A habtejszínt kemény habbá verjük, és belekeverjük a túróba.
  4. Végén hozzáadjuk a zselatinfixet, és kész a túrókrém.
  5. Ha a piskóta már kihűlt, a tetejére kanalazzuk a túrókrémet, és egyenletesen eloszlatjuk egy kanállal.

Dísz

  1. A torta tetejét megpakoljuk eperrel.
  2. A tortazselét elkészítjük a csomagoláson leírtak szerint, és ráöntjük a tortára.
  3. Az egészet hűtőbe tesszük, és 2 órát pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek.
  4. Jó étvágyat! :)
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 884
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Séfbácsi92

Mióta szakács: 2019.02.06.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, húsvét, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: közepes
receptverseny: Piros Sütis Receptverseny
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

epertorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

248
zabpehelyliszt 4 dkg
tojás 4 db
sütőpor 0.5 csomag
porcukor 4 ek
1 csipet
tehéntúró 25 dkg
citromhéj 0.5 citromból nyert
citromlé 0.5 citromból nyert
eper 30 dkg
zselatinfix 1.5 csomag
porcukor 7 dkg
habtejszín 200 ml
tortazselé 1 csomag
eper 10 dkg