Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres túrómousse

Epres túrómousse
Epres túrómousse
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A 200 g tejszín helyett használhatunk 100 g tejszínt és 1 tojásfehérjét, amelyet csipet sóval kemény habbá verünk.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zselatint 10 percet hideg vízben áztatjuk. Epret megmossuk, tisztítjuk, botmixerrel pürésítjük.
  2. A túrót a kétféle cukorral és az eperpürével simára kavarjuk. A zselatint kicsavarjuk, majd alacsony hőmérsékleten felolvasztjuk, hozzákeverünk kb. 3 ek-nyit az epres-túróból, majd a maradék epres-túróhoz keverjük.
  3. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan a kocsonyásodó krémhez keverjük.
  4. A krémet elosztjuk 4 pohárba, és kb. 2 órára betesszük a hűtőbe.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 820
elküldve: 0
receptkönyvben: 17
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
szezon: nyár
elkészítési idő: 15-30 perc
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

epres túrós pohárkrém, tejszínes túróhab eperrel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

278
lapzselatin 2 db
eper 200 g
tehéntúró 200 g
cukor 3 ek
vaníliás cukor 1 csomag
habtejszín 200 g