Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres-túrós charlotte

Epres-túrós charlotte
Epres-túrós charlotte
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A túrós eperkrém nagyon jól harmonizál egymással. A piskótát eperlekvárral is meg lehet kenni, én szerettem volna más ízt is belevinni, és mit mondjak, finom lett!!

hozzávalók / 5 adag

A piskótához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megsütjük a piskótát. Az egész tojásokat a porcukorral gépi keverővel 15 percig verjük. A sütőporral elkevert lisztet kis adagokban hozzáadjuk. Végül a citromhéjat.
  2. A sütőt nagyon magas hőfokra állítjuk, 20 perccel a sütés előtt. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe öntjük a tésztát. Mérsékeljük a hőt 200 fokra. 5 perc elteltével még tovább csökkentjük 170 fokra.10 percig így sütjük. (Tűpróba)
  3. A kész piskótát tiszta, nedves konyharuhára borítjuk. A sütőpapírt lehúzzuk a tetejéről, és egyből feltekerjük a konyharuhával együtt. 2x megismételjük a tekerést. Rácsra téve, feltekerve hagyjuk kihűlni.
  4. Elkészítjük a krémet. Az epret leturmixoljuk, elkeverjük benne a zselatint. A túrót a porcukorral kikeverjük. Majd a két krémet összevegyítjük. A fixálóval felvert tejszínt lágyan hozzáforgatjuk.
  5. Egy gömbölyű aljú jénait béleljünk ki folpackkal. A piskótát kenjük meg a lekvárral. Vagdossuk vékony szeletekre. Rakjuk ki a jénait alul és oldalt szép sorban a piskótaszeletekkel úgy, hogy minél kevesebb hely maradjon köztük.
  6. Ebbe a piskótával bélelt formába kanalazzuk a krémet. (Gyorsan dolgozzunk vele, mert a zselatin közben megköt.) Mikor megtelt a krémmel, a tetejét is piskótával borítjuk be, ráhajtjuk a folpackot. Tehetünk rá egy nehezéket, hogy a krém mindenhova jusson.
  7. 1 éjszakára hűtőbe tesszük.
  8. Másnap lebontjuk a folpackot, egy tálat ráhelyezünk és hirtelen egy tálra átfordítjuk az egészet. Lebontjuk a nylont, eperszemekkel díszítjük. Jó étvágyat!!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 344
elküldve: 13
receptkönyvben: 212
elkészítve: 1/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
700 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

túrós-epres charlotte, charlotte-torta, epres charlotte

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Annapozlányi
Annapozlányi Thu, 2014-04-10 11:11

Kedves Iluska :)

Szeretném megkérdezni, hogy a túrót nem lehet valamivel kiváltani? Esetleg krémsajt? Olyan helyen élek ahol csak nagyon sós túrót lehet kapni. Sajnos süteményekbe nem használható.

Köszönöm
Anna

ilus74
Iluska / ilus74 Thu, 2014-04-10 19:24

Szia Anna!
Szerintem nagyon jó lenne krémsajttal is,Mascarponéra gondolsz?Én nagyon szeretem a krémsajtot,minden sütemény krémjének lehet az alapja.Jó sütést! üdv!! :-))

evacili
evacili Thu, 2012-06-21 19:45

Csodálatosan néz ki!!! Nagy Charlotte rajongó vagyok, feltétlenül megcsinálom.

vandre74
Vandre / vandre74 Sun, 2012-06-17 15:25

szia Iluska!!
Erre csak azt tudom mondani:hogy meseszép:))gyönyörű a tortád...

682
tojás 6 db
porcukor 6 púpozott ek
finomliszt 6 evőkanál
sütőpor 1 kk
citromhéj 1 ek
eperlekvár 10 ek
eper 40 dkg
habtejszín 2 dl
habfixáló 1 csomag
tehéntúró 50 dkg
porcukor 4 ek
vaníliás cukor 1 csomag
zselatinfix 1 csomag