Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres túrós finomság

Epres túrós finomság
Epres túrós finomság
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyors, finom, epres és sütés nélküli nyalánkságot szerettem volna készíteni a családnak, ráadásul túrót is találtam a hűtőben. A végeredmény azonnal elfogyott. 

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Számtalan hasonló desszert létezik már. Hasonlóképpen variálható ez is. Nekem az tetszik benne a legjobban, ahogyan a forró lekvár beszívódik a piskótába, annak felső részét megpuhítva, de alsó részét ropogósra hagyva.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az epret megmossuk, és a felét apró kockákra vágjuk. Az apró kockákat a barna cukorral együtt lassú tűzön, pár percig rotyogtatjuk. Az eper másik fele a desszert tetejére kerül majd.
  2. A piskótákat egy mély tál aljára helyezzük, majd a frissen elkészült eperlekvárt forrón ráöntjük.
  3. A túrót a tojássárgájával áttörjük. A porcukrot és a keményre felvert tejszínt is óvatosan elkeverjük a túróval.
  4. Ezt a krémet ráöntjük a már ázott piskótákra, és a tejszínes krém tetejét a maradék eperrel díszítjük.
  5. 1 órára hűtsük le, majd gyorsan kapjuk ki a hűtőből, ha addig még valaki meg nem ette.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 037
elküldve: 0
receptkönyvben: 45
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Puffin

Mióta szakács: 2015.09.29.
24 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
adag: 5 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

babapiskótás epres desszert, epres túrós babapiskótás desszert, túrós piskóta eperrel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

472
eper 60 dkg
barna cukor 3 ek
babapiskóta 150 g
tehéntúró 25 dkg
tojássárgája 1 db
porcukor 7 ek
habtejszín 300 ml