Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres-túrós kocka

Epres-túrós kocka
Epres-túrós kocka
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (33)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Éljen az eperszezon! A recept egy Príma Konyha újságból származik.


hozzávalók / 12 adag

A piskótához

A kenéshez

A krémhez

A díszítéshez

ajánlat

Én zabliszttel készítem a piskótát.

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta készítése:


  1. A tojások sárgáját a cukor kétharmadával krémesre keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé a maradék cukrot is beledolgozzuk.
  2. A cukros tojássárgájába belekeverjük a lisztet, majd óvatosan hozzáadjuk a tojásfehérjéből vert habot.
  3. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük a masszát és előmelegített sütőben 160 fokon 20 percig sütjük.

Krém készítése:


  1. Az epret kicsumázzuk, és turmixoljuk. 4 dl-nek kell lennie. Ha kevesebb, vízzel pótoljuk.
  2. A pudingport, a zselatint és a cukrot hozzáadjuk az eperhez és pár perc alatt sűrűre főzzük. A tűzről levéve hűlni hagyjuk.
  3. A túrót robotgéppel beledolgozzuk a kihűlt epres krémbe.
  4. A tejszínt kemény habbá verjük és óvatos mozdulatokkal a túrós eperkrémbe forgatjuk.

Összeállítás:


  1. A piskótát az eperlekvárral megkenjük, majd rásimítjuk a túrós-tejszínes eperhabot. A díszítéshez való epret kicsumázzuk, kisebb kockákra vágjuk és a krém tetejére szórjuk (kicsit bele is nyomkodjuk).
  2. 1-2 óra hűtőben való dermesztés után forró vízbe mártott késsel kockákra vágjuk.

  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 27x21 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 77 693
elküldve: 36
receptkönyvben: 1 568
elkészítve: 28/47
Facebookon megjelent: 1

szakács

Loukoumades

Mióta szakács: 2009.10.15.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
kategória: édes süti
nehézség: közepes
szezon: tavasz
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

epres-túrós süti, epres-túrós sütemény, epres-túrókrémes kocka

Hozzászólások (33)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Andi418
Andi418 Sun, 2014-06-01 22:31

Nagyon finom sütemény,ma sütöttem meg, nem túlcsömör pont finom! :)

Callista
Callista Tue, 2014-05-13 15:10

Köszönöm szépen ezt a nagyszerű receptet! A férjemnek és a 2 kisfiamnak készítettem el, még nem kóstolták de én már tudom, hogy meg fogják nyalni mind a 10 ujjukat! :)

edonyka
edonyka Sun, 2013-04-28 19:44

Én most csináltam meg annyira finom mindenki csodájára járt, rögtön elfogyott!Tökéletes recept,köszönöm!Nem bonyolult elkészíteni :-)

rizsuci
rizsuci Sat, 2012-06-02 21:29

Biztos én vagyok módfelett figyelmetlen, de nem találom a receptben, hogy mennyi túró, mennyi tejszín és mennyi zselatin? Kaphatnék egy kis segítséget? Hol lelem? Most bukkantam erre a biztosan csudajó sütire, de nem mertem ötletszerűen nekifogni. Köszi!

madzsid
Anyanya / madzsid Sat, 2012-05-12 15:40

Azt szeretném megtudni, hogy van-e valami jelentősége, hogy gyümölcscukor szerepel a receptben? Sima kristály- vagy porcukor is megfelel helyette? És hol szerzel be gyümölcscukrot? Előre is köszönöm a választ.

robertita87
Robertita / robertita87 Sat, 2012-04-21 09:44

Kedves Loukoumades!

Én is elkészítettem már, és mindenkit elkápráztattam vele. :)
Szerintem nem bonyolult, sőt egyszerű az elkészítése ahhoz képest, hogy a végeredmény milyen finom és mutatós. Várom már az eperszezont, hogy megint elkészíthessem. :)

gasztrula
sétapálca / gasztrula Tue, 2012-04-17 17:53

Nagyon fincsi lett. Én málnával csináltam, de az eredmény így is fantasztikus volt! :) Egyébként epres pudingport lehet kapni Tescoban és coopban is, legalábbis ott már vettem. Ja és nem vagyok zselatinpárti (a család vega) ezért azt 2 csapott ek kukoricakeményítővel pótoltam. Régóta keresek ilyen gyümölcskrémet, ami nem túl édes, megáll szilárdan és nem kocsonyaállagú. Most megtaáltam, köszönet érte! :)

Pofika
Pofika Wed, 2012-04-11 20:39

Kedves vargabridzsi! Legutóbb a Penny-ben vettem eper ízű pudingport, igen jó áron,még puncsot is sikerült ott kapni! Máshol elég nehéz kifogni.

vargabridzsi
vargabridzsi Mon, 2012-03-05 12:44

hol lehet venni epres pudingport, én fél éve keresem Kecskeméten.. köszi az infót előre is!

Cilavirág
Horváth Orsi / Cilavirág Fri, 2011-06-10 01:56

én epres ízű helyett vaníliás pudingporba tettem 20 deka összeturmixolt, lecsöpögtetett pirosgyümölcsöt, az eredmény minden várakozást felülmúlt, köszönöm szépen a receptet!!!

rebtom
rebtom Mon, 2011-06-06 08:38

Nem semmi süti, csak győzze az ember gyártani! :) A különbség csak annyi volt, hogy én piskótát (sütőport is raktam a tésztájához) készítettem. Köszönöm a receptet.

öcsimama.45
öcsimama.45 Sun, 2011-06-05 12:53

Gyönyörűen néz ki ez a fini epres-túrós kocka! Ki fogom próbálni! Köszike!

strawberry
Juci (strawberry) / strawberry Wed, 2010-04-21 17:08

Ha "szalonnás" a piskóta, az azt jelenti, hogy elrontottuk. A képen látható nem olyan. :)
Leggyakoribb este a piskótatészta "megszalonnásodásának", ha kinyitjuk a sütőt sütés közben. Ez piskóta tészta készítése közben tilos. Szóval nem szabad kíváncsiskodni:) A "szalonnás" piskóta voltaképpen azt jelenti, hogy a tészta nem jön föl rendesen, nem lesz lágy-habos, hanem a közepe összetöpped, a teteje pedig bebőrösödik, ezáltal kb. fogyaszthatatlanná válik (legalábbis vendégek elé nem tehető :))) legfeljebb felvagdoshatjuk darabokra, leöntjük valami krémmel és maximum krémpohárnak megteszi :)))))))))))))

crazygirl26
crazygirl26 / crazygirl26 Fri, 2010-03-19 09:06

Köszönöm a válaszod...azt hiszem elég erőt és bátorságot nyertem ahhoz,hogy el is készítsem ezt a remekművet..:)

crazygirl26
crazygirl26 / crazygirl26 Thu, 2010-03-18 18:58

Akkor még egy kérdésem lenne,milyen a tésztája?Látom,hogy piskóta...de olyan szalonnásnak tűnik...olyan keményebb vagy inkább pillés,puha?Bocs a buta kérdéskeért.....:)

loukoumades
Loukoumades / loukoumades Thu, 2010-03-18 19:51

Ne kerj bocsanatot a kerdesekert! Bar nem tudom, hogy milyen az a szalonnas teszta, de valoszinuleg azert tunik olyannak, amilyen, mert mint irtam, en zabliszttel keszitettem. De termeszetesen 'sima' liszttel is lehet es szerintem ennek a sutinek a piskotaja inkabb olyan puha es konnyu.

loukoumades
Loukoumades / loukoumades Thu, 2010-03-18 16:28

Csak macerasnak tunik, de hidd el, nem az! Talan csak a leiras sikerult hosszura. Nem vagyok az a tipus, aki maceras sutiket keszit (bar nagyon szepnek es finomnak talalom oket) ;)

262
tojás 5 db
gyümölcscukor 4 ek
finomliszt 5 evőkanál
eperlekvár 6 ek
eper 30 dkg
epres pudingpor 1 csomag
zselatin 2 dkg
gyümölcscukor 5 ek
tehéntúró 25 dkg
habtejszín 4 dl
eper 25 dkg