Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres-túrós kupola

Epres-túrós kupola
Epres-túrós kupola
60 perc / előkészület: 45 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valójában tavaly nyáron már kipróbáltam ezt a finom desszertet, de mivel pillanatok alatt elfogyott, nem volt alkalmam lefotózni. Csak ajánlani tudom!

Forrás: Nők lapja konyha

hozzávalók / 4 adag

Piskóta

Krém

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. A tojások fehérjét egy csipet sóval elkezdjük verni, majd közben kisebb adagokban hozzáadjuk a cukrot, és kemény habbá verjük.
  2. Ezután beledolgozzuk a tojások sárgáját, végül óvatosan beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet is.
  3. Ezután két darab, kb. 20 cm átmérőjű, kerek formát sütőpapírral kibélelünk, belesimítjuk a masszát, majd 170 fokra előmelegített sütőben megsütjük őket.
  4. A kisült lapokat kivesszük a formából, majd rácsra téve hűlni hagyjuk. Ha nincs két formánk, sütőpapírral bélelt tepsiben két lapot kenünk a masszából.

Krém

  1. Egy botmixerrel simára keverjük a túrót a kétféle cukorral, a citrom reszelt héjával és levével, közben a zselatint 1 dl hideg vízbe áztatjuk, majd felmelegítjük, de vigyázzunk, forralni nem szabad, kicsit hűlni hagyjuk.
  2. A megmosott epret kisebb darabokra vágjuk. A hideg tejszínt kemény habbá verjük, majd a túrókrémmel összeforgatjuk, ha kissé lehűlt a zselatin, kisebb adagokban elkeverjük benne. Végül beleforgatjuk az eperdarabokat is.
  3. Összeállítás: egy 20 cm átmérőjű, 2 liter űrtartalmú félgömb alakú tálat kibélelünk átlátszó fóliával. Ezután kibéleljük a maradék felszeletelt eperrel.
  4. Óvatosan beleöntjük kb. a krém felét, majd az egyik méretre vágott piskótalappal lefedjük, de vigyázzunk, hogy az eper ne mozduljon el.
  5. Végül a maradék krémet ráhalmozzuk, majd befedjük a másik piskótalappal, kissé lenyomjuk, de csak óvatosan, ráhajtjuk a fóliát, és hidegre tesszük dermedni. Ha kellően egybeállt, egy tálcára borítjuk.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 429
elküldve: 0
receptkönyvben: 62
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
457 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Anyák napja, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: közepes
szezon: nyár
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

epres túrótorta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dadimami
dadimami Fri, 2019-06-14 23:17

Kedves Kati! Mit gondolsz málnával is működik a dolog. Már kezd érni a málna a kertben, azzal szívesen kipróbálnám, de kissé tartok tőle, mivel a málna vizesebb mint az eper, (az viszont nincs nekem) és nem valószínű, hogy epret tudnék vásárolni, amikor éppen szeretném elkészíteni, málnával viszont nem lenne gond az elkészítése.
Üdvözlettel: Margó

976
tojás 4 db
cukor 8 dkg
finomliszt 10 dkg
sütőpor 6 g
1 csipet
habtejszín 6 dl
tehéntúró 25 dkg
porcukor 15 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 1 citromból nyert
zselatin 2 teáskanál
eper 20 dkg
eper 30 dkg
víz 1 dl