Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres-túrós-pisztáciás palacsinta

Epres-túrós-pisztáciás palacsinta
Epres-túrós-pisztáciás palacsinta
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha édesebben szeretnénk, édesítsük az epres-túrót ízlés szerint cukorral. Eper helyett elkészíthetjük más gyümölccsel is: barack, cseresznye, ribizli, szeder…

hozzávalók / 4 adag

  • 8 db palacsinta
  • 500 g eper
  • 250 g tehéntúró
  • 125 g tejföl
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 50 g pisztácia
  • 2 ek porcukor
  • mentalevél
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az epret megmossuk, tisztítjuk, durva kockákra vágjuk. A pisztáciát apróra vágjuk.
  2. A túrót a tejföllel és a vaníliás cukorral, kézi mixerrel simára keverjük, majd hozzákeverjük az epret és a pisztáciát.
  3. Az epres-túróval megtöltjük a palacsintákat, majd négybe hajtjuk.
  4. Porcukorral megszórva, mentalevéllel díszítve tálaljuk.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 250
elküldve: 2
receptkönyvben: 160
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

túrós palacsinta eperrel, epres-tehéntúrós palacsinta, epres-túrós-pisztáciás palacsinta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!