Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres túrós pite

Epres túrós pite
Epres túrós pite
75 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nyári változat túrós pitére, hogy ne legyen olyan unalmas! A kissé savanykás eperpüré hihetetlen extrát ad az -önmagában is nagyon finom- túrós pitéhez. Készíthetjük málnával, barackkal, ami épp kéznél van!!!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A szóráshoz

Az epres réteghez

A túrós réteghez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy tálba szitáljuk a lisztet a sóval, sütőporral, majd hozzámorzsoljuk a hideg, kockákra vágott vajat.A tészta többi hozzávalójával együtt összegyúrjuk, és amíg a töltelék készül, hűtőbe tesszük.
  2. Az epres töltelékhez az epret megmossuk, kicsumázzuk, botmixerrel pürésítjük,majd a cukorral, vaníliával együtt felforraljuk. Kiveszünk 1-2 evőkanálnyit, csomómentesre kikeverjük a keményítővel majd visszaöntjük az eperhez, és pár perc alatt besűrítjük. Ha kész, félretesszük.
  3. A túrókrémhez a tojások fehérjét habbá verjük, a sárgáját habosra keverjük a cukorral, vaníliával, hozzáadjuk a túrót, a tejfölt, belemorzsoljuk a száraz kenyeret, végül beleforgatjuk a tojáshabot.
  4. A tésztát 2/3-1/3 arányban elosztjuk. A nagyobb részt kinyújtjuk, kibéleljük vele a kivajazott tepsit. Villával megszurkáljuk, megszórjuk a zsemlemorzsával, ráöntjük a túrókrém felét. Kiskanállal eloszlatjuk az eperpürét rajta, majd ráöntjük a túró másik felét, elegyengetjük, hogy ne látsszon ki az epres rész.
  5. A megmaradt tésztát vékonyra nyújtjuk, derelyevágóval felcsíkozzuk, és berácsozzuk a pite tetejét. A megmaradt tojásfehérjével lekenjük, és 175 fokra előmelegített sütőben kb. 50 percig sütjük. Ha már szilárd a krém és barnul a tészta, kész van.
  6. Ha kicsit kihűlt és megkötött a krém, könnyen szeletelhető. Porcukorral meghintve tálaljuk!
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 25x35 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 032
elküldve: 2
receptkönyvben: 93
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Szofika

Mióta szakács: 2010.09.24.
104 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: buli receptek
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

túrós pite eperrel, eperpürés pite, epres túrós süti

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Niki44
Niki44 / Niki44 Sun, 2013-07-21 20:33

Gyönyörű kép!! :)) Kár hogy nekem nem megy ilyen profin a szeletelés :( :D :)

808
finomliszt 20 dkg
vaj 12 dkg
1 csipet
sütőpor 1 tk
cukor 1 ek
tojássárgája 1 db
tejföl 2 ek
zsemlemorzsa 1 ek
eper 20 dkg
cukor 2 ek
vanília kivonat 1 tk
étkezési keményítő 0.5 evőkanál
tehéntúró 40 dkg
tojás 2 db
porcukor 6 ek
vanília kivonat 1 tk
tejföl 2 ek
kenyér 2 szelet
tojásfehérje 1 db