Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres-túrós sütemény

Epres-túrós sütemény
Epres-túrós sütemény
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Volt itthon egy kis eprem, amiből valami egyszerű édességet akartam készíteni, és ezt találtam ki. Tudom, a fénykép hagy némi kívánnivalót maga után, de sajnos épp nem volt fényképezőgépem, úgyhogy telefonnal készült a kép, illetve tálat sem találtam, amire ráfért volna, így ezt a csúnya pizzatányért kellett alkalmaznom. :)

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Más friss gyümölcsökkel is elkészíthető.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az epreket megmossuk, lecsöpögtetjük, és félbe vágjuk őket (ha nagyok, akkor inkább harmadoljuk).
  2. Kibélelünk folpack-kal egy püspökkenyérsütő formát, úgy hogy jóval túllógjon a peremén, és az aljában egy rétegben szépen egymás mellé helyezgetjük az epreket (a közepükkel lefelé).
  3. A túrót egy tálba tesszük, egy villa segítségével kissé összetörjük, és hozzákeverjük a tejfölt, a vaníliás cukrot, a porcukrot és a citrom héját. Ha alposan elkevertük és elég édesnek találjuk, akkor mehet bele a zselatinfix, amivel szintén jól elkeverjük.
  4. A túrókrém felét rákanalazzuk a lerakott eperre, és óvatosan elsimítjuk rajta, úgy hogy az eperdarabok ne mozduljanak el, és közéjük is bemenjen a krém.
  5. Ezután piskótakorong (vagy babapiskóta) réteg következik, szép szorosan egymás mellé pakolva. Kevés, kb. fél dl tejet langyosítunk és ezzel (úgy a fele mennyiséggel) meglocsolgatjuk a piskótát. De azért csak óvatosan, ne maradjon száraz, de ne is áztassuk el nagyon, mert még a krémből is vesz majd fel nedvességet.
  6. Jöhet újra az eper, aztán a krém és végül a piskótaréteg. Ezt a piskótaréteget is meglocsoljuk tejjel. A túllógó fóliát visszahajtjuk a süteményre, és lehetőleg légmentesen zárjuk le. Picit le is nyomkodhatjuk, de csak óvatosan.
  7. Hűtőbe tesszük 8-10 órára. Tálalás előtt, a fóliát kihajtjuk, és egy tálra borítjuk a süteményt, majd óvatosan lehúzzuk róla.
  • tepsi mérete: 30X10X10 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 17 318
elküldve: 13
receptkönyvben: 224
elkészítve: 1/6
Facebookon megjelent: -

szakács

bacver

Mióta szakács: 2010.12.12.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, buli receptek, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: nyár
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

epres túrós őzgerinc, epres sütemény babapiskótával, epres túrókrémes babapiskóta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

210
eper 300 g
tehéntúró 250 g
tejföl 150 g
vaníliás cukor 2 csomag
porcukor 1 teáskanál
citromhéj 0.5 citromból nyert
zselatinfix 1 csomag
babapiskóta 100 g
tej 0.5 dl