Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres túrótorta

Epres túrótorta
Epres túrótorta
35 perc / előkészület: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (46)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az alaprecept innen származik, csak én kicsit kevesebb cukorral készítettem, plusz az eperszezon miatt most nálunk mindenbe eper kerül, úgyhogy ez sem úszhatta meg:), de nagyon feldobja! 

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat felverjük a cukrokkal, beleöntjük a pudingport, majd a túrót is hozzáadjuk, belekeverjük.
  2. Az epret megmossuk, a szárát levágjuk, majd felvágjuk kisebb-nagyobb darabokra, és ezt is a túrós masszához adjuk.
  3. Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben  25 perc alatt megsütjük. (Nem olyan hatalmas adag ez a mennyiség, nekem egy 24 cm átmérőjű kör alakú szilikontepsiben éppen jó magasságú lett, ennél nagyobb alapterületűbe nem érdemes tenni, mert túl lapos lesz.)

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 24 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 42 151
elküldve: 25
receptkönyvben: 1 216
elkészítve: 42/50
Facebookon megjelent: -

szakács

SzBori

Mióta szakács: 2010.06.15.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
mikor: ebéd, uzsonna
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

epres sült túró

Hozzászólások (46)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nahalkap
nahalkap Sat, 2018-06-16 09:02

Gondoltam, jó kis gluténmentes torta, minden hozzávalóját imádjuk, hát megsütöttem. Nem sikerült. Tovább sütöttem, hátha, de szétfolyik az egész... Mivel a hozzászólók között volt olyan, akinek az eredeti recept szerint is összeállt, bátorkodtam nem hozzátenni semmilyen glmentes “rögzítőt”, rosszul tettem. Plusz még az lehetett a gond, hogy eritrittel készítettem, totál kudarc.:-( Ízre isteni, hát most kanalazzuk! :-))) Alaprecept plusz valamilyen liszt/dara - tuti siker!

u.bridge
bridge / u.bridge Thu, 2016-06-02 18:45

Uhh ez nagyon finom lett!!! És nagyon gyorsan kész van! Én 3ek búzadarát tettem hozzá, ettől szépen összeállt. Köszi a receptet.

sineas
sineas Mon, 2015-06-01 15:12

Alapból tettem hozzá 2 evőkanál búzadarát, illetve kicsit tovább sütöttem. Le kellett takarni, mert 15 perc után a széle kezdett pirulni, a közepe pedig még folyós volt. A végeredmény valami isteni lett még úgy is, hogy cukor helyett édesítőszert és sovány túrót használtam.
Köszönet a receptért SzBori! :-)

Zildinyo
Zildinyo / Zildinyo Tue, 2015-05-19 21:02

Az illata isteni, de sajnos nekem sem állt össze: 25 perc után még ugyanolyan folyós volt, mint a legelején. Kevertem hozzá egy kis búzadarát, most ettől várom a megoldást.

Zildinyo
Zildinyo / Zildinyo Wed, 2015-05-20 10:26

Csak hogy a végeredményről is adjak hírt: kis búzadarával sűrűsítettem, és utána még 10- percig sütöttem, így már teljesen összeállt :) Az íze, illata továbbra is szuper!

Marticsi
Marticsi Sun, 2015-05-17 15:27

Elkészítettem, némi változtatással, nagyon jó lett! Vanília pudingpor helyett keserű csokisat tettem, pici zabpehelylisztet szórtam még bele, kb. 10 dkg nyírfacukrot és gyümölcsnek fagyasztott meggyet. De az eredeti receptet is elkészítem, csak nem volt itthon elég eprem hozzá! :)

Emy88
Emy88 Sat, 2015-04-25 19:03

Nekem nagyon jól összeállt és isteni lett,én muffin formába sütöttem meg :-) köszi a receptet.

Monimano
Monimano Wed, 2015-02-11 13:18

Elkészítettem. Eper helyett fagyasztott málnával, amit előtte nem engedtem ki. Nagyon-nagyon finom lett. Valószínűleg a fagyasztott gyümölcs miatt a közepe kicsit folyós maradt, pedig jó negyed órával tovább sütöttem. Köszönöm a receptet!

windy86
windy86 Fri, 2014-07-11 19:43

Nekem kimondottan azért lett szupi ez a süti,mert fagyottan raktam bele az epret és úgy sütöttem meg,így finom dzsem állagú eper volt közte,igaz 10 perccel tovább kellett sütni. Isteni finom,nagy kedvenc lett! Köszi a receptet :)

Roza2011
Roza2011 Sat, 2014-05-31 15:01

Sajnos nekem sem állt össze a "cucc", pedig ilyen nem gyakran fordul elő velem... Valami - talán Liszt vagy búzadara - nagyon hiányzik ebből a receptből... Sajnálom, mert ízre finom volt.

eletke
Eletke / eletke Fri, 2012-07-06 10:40

Mar 3-szor is elkeszitettem, nagyon jo kis recept foleg ebben a hosegben. Mi hidegen szeretjuk, a hutobol. koszonet.

missdr
missdr Sun, 2012-06-03 08:08

Köszi a receptet!tegnap megcsináltam,egyszerű,gyors,és nagyon finom!csak annyit változtattam,hogy a cukrok helyett folyékony édesítőt és vanília aromát használtam,így tényleg bűntudat nélkül élvezhető,könnyű édesség!:))

Baba444
Baba444 Fri, 2012-04-27 23:43

és a pudingport akkor nem kell megfőzni csak belekeverni?

Baba444
Baba444 Sat, 2012-04-28 17:14

üdv

Még két gyors kérdésem lenne: a pudingportból egy tasak 40gros kell?
A torta formámnak 26 cm az átmérője s az van még ráírva,hogy 10". Akkor amit ön írt le adagokat,így ez jó lesz ebbe a tortaformába?gondolom dupla mennyiség nem fog kelleni.köszönöm válaszait

SzBori
SzBori / SzBori Sat, 2012-04-28 17:29

igen, 40 g-os kell. a 26os formában viszont szerintem elég alacsony lesz, szerintem másfélszeres adagokkal lenne érdemes csinálni.

Baba444
Baba444 Sat, 2012-04-28 17:53

én is ettől félek:) vagyis minden hozzávalóból rakjak még kicsit?de gondolom tojásból azért elég,ha 5öt rakok akkor nem?köszönöm,h ilyen gyorsan válaszol,holnap lesz édesanyám szülinapja s szeretném,ha jól sikerülne.Ezért örülök a válaszainak:)

SzBori
SzBori / SzBori Sat, 2012-04-28 21:16

Igen, mondjuk 5 tojás, 60 dkg túró, 18 dkg liszt, pudingporból is mondjuk akkor 50 g, szóval egy teljes csomag plusz még egy kicsi, és így tovább az összes hozzávalóval. ja és tegeződjünk, én is fiatal vagyok :)) sok sikert holnapra!

agimicike
agimicike Sat, 2012-05-12 08:03

Kedves SzBori!

Valamit nem értek! Katona Istvánnak azt írtad, nem kell bele liszt, itt pedig a növelt mennyiségnél, h 18 dkg kell bele. Akkor hogy is van? Ne haragudj, de nagyon guszta a sütid, szeretném megcsinálni. Előre is köszönöm a válaszod,Ági

agimicike
agimicike Sat, 2012-05-12 08:04

Bocsi, már továbbolvastam, látom, hogy az cukor akart lenni :)

Baba444
Baba444 Sun, 2012-04-29 14:01

szia összeállni összeállt csak nem tudom,h baj-e ha belülről puha?

Baba444
Baba444 Sun, 2012-04-29 11:24

szia:)mármint 18 dkg cukrot akartál írni nemde?köszi,majd írok h sikerült:)

Baba444
Baba444 Wed, 2012-04-25 14:04

Jó napot!

Egy olyan kérdésem lenne,hogy azt írja az első pontban,hogy a tojásokat felverjük a cukorral, de fehérjét,sárgáját külön kell-e választai vagy szimplán csak fel kell verni a tojást, mint ami a panírozáshoz is kell?

Baba444
Baba444 Wed, 2012-04-25 17:32

köszi,remélem sikerülni fog s össze fog állni:) ahogy olvasom,az epret nem árt minél szárazabban beletenni igaz?hiszen az az ,ami eláztathatja. Remélem ízleni fog anyunak,neki csinálom szülinapjára.

SzBori
SzBori / SzBori Wed, 2012-04-25 19:54

igen, ha fagyasztott az eper akkor mindenképpen hagyd, hogy teljesen felengedjen és kieressze a levét. ha friss az eper, akkor csak simán beleteszed. elvileg működnie kell, nekem eddig még mindig összeállt. sok sikert, én is remélem, hogy ízleni fog anyukádnak :)

katona istván
katona istván Wed, 2011-06-29 20:06

szia SzBori.

elkészítettem a fenti sütit, de nekem nem igazán állt össze, nem tudom miért ? /a fent leírtakon kívűl mást nem tette bele/
Liszt vagy v. más nem kellett volna hozzá?

A párom próbáltam meglepni, de nem lett a legjobb, íze az jó volt?

azért köszi

SzBori
SzBori / SzBori Thu, 2011-06-30 11:39

Szia István,
ezt nagyon sajnálom:-( Nem igazán tudom, hogy mi lehetett a probléma. Liszt nem kell bele, mert a pudingporban (ugye főzőset használtál??) keményítő van, ami helyettesíti a lisztet. Illetve a tojások is azért kellenek, hogy összefogják. Arra tudok még gondolni, hogy a megadottnál több epret tettél bele, és az eláztatta. Vagy lehet, hogy a te sütődben picit tovább kellett volna sütni.
További jó sütést! Üdv, Bori

SzBori
SzBori / SzBori Fri, 2011-06-17 20:43

Főzős (bár lehet, hogy jó főzés nélkülivel is, de olyannal még sosem próbáltam). Sok sikert!

morena
morena Wed, 2011-06-15 13:53

Sziasztok! Pudingpor híjján tettem bele 4 ek búzadarát, vaníliás cukor helyett vanília aromát. Isteni lett!:)

Kat
Kat Mon, 2011-05-30 11:27

Kedves Bori!

Köszi szépen az ötletet, ma megcsinálom, mert túró kivételével tulajdonképpen minden megvan hozzá. További szép napot! Üdv.: Kata

andikasello
andikasello Wed, 2011-05-11 15:50

Hmmmm..isteni finom volt! Foleg semmi macera,par perc alatt megvolt....Koszi a receptet!

SzBori
SzBori / SzBori Tue, 2011-05-10 11:21

Az enyem kb 5-6 cm magas, sztem ebbe a dupla adag pont beleferne. Bar nem igazan ertem a kerdesed, a 24 cm atmerojuben olyan magas lesz mint a kepen, a dupla adag meg ketszer ilyen magas. Remelem azert sikerul :-)

agica61
agica61 Tue, 2011-05-10 09:36

csak azt nem írtad h milyen magas a tepsi?és ha 2 adagot sütök?:(

SzBori
SzBori / SzBori Sun, 2011-03-27 01:18

Hú, jó kérdés :-) De talán inkább hagynám kicsit kiengedni, hátha túl sok levet eresztene és eláztatná a sütit.

mse_hr
mse_hr Sat, 2011-03-26 08:15

sajnos nem tudom megvárni az eperszezont, annyira guszta :D
ha fagyasztott eperrel vagy málnával csinálom ki kell hozzá engedni a gyümölcsöt?

161
tojás 4 db
vaníliás pudingpor 1 csomag
cukor 15 dkg
tehéntúró 50 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
eper 35 dkg