Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres túrótorta 6.

Epres túrótorta 6.
Epres túrótorta 6.
50 perc / előkészület: 35 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Más gyümölccsel is kirakhatjuk a tetejét, és apróra vágott gyümölcsöt a krémbe, vagy két krém réteg közé is tehetünk. A tejszínt előtte mindig jól le kell hűteni. Én "Hulala" növényi alapú tejszínt használok.

hozzávalók / 12 adag

A piskótához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótatésztához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a sóval kemény habbá felverjük.
  2. A tojássárgáját a porcukorral fehéredésig krémszerűre keverjük. 
  3. A sütőporral elkeverjük a lisztet. 
  4. A tojássárgájás krém tetejére tojáshabot teszünk, arra szórunk egy kevés lisztet, majd fakanállal, kézzel óvatosan belekeverjük. Ezt ismételjük, amíg a liszt és a tojáshab el nem fogy. 
  5. Alul sütőpapírral kibélelt tortaformába terítjük – nagyobb papírt vágunk, mint a forma, az aljára terítjük, és a karimával szorítjuk a helyére. Körben 1-2 cm-t hagyva, a felesleget levágjuk -, és tűpróbáig sütjük. Kihűtjük.
  6. A tejszín felverjük habnak. 
  7. A túrót a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük.
  8. A zselatint a citromlével összekeverjük, és felfőzzük.
  9. Beleteszünk egy kanál túrókrémet, összekeverjük, majd még egy kanállal, és beleöntjük a túrókrémbe, majd nagyon gyorsan robotgéppel összekeverjük, mert csomós marad a zselatin.
  10. Ezután a tejszínhabot is kézzel könnyedén hozzákeverjük.
  11. A tortaformában lévő piskótára rákenjük a túrókrémet, a szélén gondosan elsimítjuk, hogy mindenütt a tortaforma oldalát érje, mert a tortazselé becsorog a réseken. 
  12. A tetejét gyümölccsel kirakjuk, és tortazselével beöntjük. Hűtőben 3-6 órán át hűtjük.
  13. A forma oldalát kihűlés után vesszük le.

  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 125
elküldve: 3
receptkönyvben: 192
elkészítve: 9/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Csilla111

Mióta szakács: 2010.11.05.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

gyümölcstorta, túrós-tejszínhab epertorta

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

sebidori91
sebidori91 Sat, 2012-04-07 18:34

Barátom szülinapjára készítettem, és nagyon-nagyon finom lett! Pedig elrontottam...mert 0.5 dl citromlé helyett majdnem fél l tettem bele, ám közben korrigáltam és raktam hozzá még porcukrot. Nagyon izgultam hogy egyáltalán meg fog-e szilárdulni, de szerencsémre másnapra nagyon szép lett!:) A család kedvence, és egy nap alatt elfogyott:)!
Annyit én hozzátettem, hogy amikor a túrót a cukorral habosra kellett volna keverni, tettem hozzá egy kis tejfölt, mert hiába kevertem a száraz cukrot, a túróval, abból habos krém nem lett volna soha.

Axolotl
Csilla111 / Axolotl Tue, 2012-06-19 21:40

Túró+cukor: Jó ötlet a tejföl, a túróknak nem egyforma a nedvességtartalma. A zacskós túró "rögösebb", a tégla alakúban több a folyadék. Általában a zacskósat használom, a habverő elég jól keveri össze.

agibaby
agibaby Tue, 2011-06-07 19:25

Szia! Szerintem igen, egy csomag piros tortazselé jó rá, mert én a gyümölcstortát is azzal szoktam készíteni!

Axolotl
Csilla111 / Axolotl Mon, 2011-06-13 12:19

Szia Bejjababy! Igen, a krémbe megy a zselatin. A tetejére átlátszó tortazselét (plusz) öntök, jobban látszik az eper színe.

320
tojás 3 db
cukor 60 g
finomliszt 75 g
1 csipet
sütőpor 1 csipet
tehéntúró 0.5 kg
cukor 20 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
zselatin 2 dkg
citromlé 0.5 dl
habtejszín 5 dl
tortazselé 1 csomag