Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres túrótorta Carentől

Epres túrótorta Carentől
Epres túrótorta Carentől
75 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy unalmas téli délután alkottam ezt a tortát.

hozzávalók / 6 adag

A piskótához

A krémhez

Az epres zseléhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótát a szokott módon készítjük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét 1 kanál cukorral kemény habbá verjük. Majd óvatosan hozzáadjuk a tojássárgákat, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a lisztet és a sütőport.
  2. Kivajazott formában 180 fokos sütöben tűpróbáig sütjük.
  3. A tejszínből kemény habot verünk. A túrót, cukrot, vaníliás cukrot kikeverjük, majd óvatosan a tejszínhez keverjük, vigyázzunk, ne törjük össze a habot. Majd az 1 kavál zselatint 3-4 evőkanál vízben feloldjuk, felforraljuk, lehűtjük, és a túrós-tejszínes krémhez adjuk.
  4. Közben az epret, ha szükséges, felolvasztjuk, majd levével együtt és egy kis vízzel feltesszük melegedni, közben 1 dl vízben 3 evőkanál zseltanint egy kis edényben csomómentesre keverünk, majd felforralunk (az én zselatinomat  forralni kell, de láttam már olyat is, amit tilos, szóval nézzük meg előtte a leírást;) ). A felforralt zselatint a langyos epres vízhez öntjük, és elkeverjük. Hagyjuk egy kicsit hűlni.
  5. A kihűlt piskótát a tortaformában hagyjuk, a tetejére simítjuk a krémet, majd az epres zselét, és 1-1,5 órára hűtőbe tesszük.
  6. A csokit felolvasztjuk, és alufóliára simítjuk, majd nagy darabokra törjük, és a kész tortára rakosgatjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 089
elküldve: 3
receptkönyvben: 40
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Caren

Mióta szakács: 2012.11.22.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

eperzselés torta, túrókrémes epertorta, túrós torta epertetővel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

668
finomliszt 6 evőkanál
cukor 6 ek
tojás 6 db
sütőpor 1 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
vaj 1 ek
tehéntúró 25 dkg
habtejszín 5 dl
cukor 5 ek
zselatin 1 ek
vaníliás cukor 1 csomag
eper 25 dkg
cukor 4 ek
zselatin 2 ek
csokoládé 10 dkg