Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres túrótorta eded konyhájából

Epres túrótorta eded konyhájából
Epres túrótorta eded konyhájából
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Eperszezon idején kihagyhatatlan desszert a családunknál.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sherrybe mártogatott babapiskótával kirakjuk egy kapcsos tortasütő alját. (Tejjel összekevert whisky vagy rum is jó!)
  2. A túrót összekeverjük a porcukorral, a citromhéjjal és citromlével.
  3. A zselatint feloldjuk, a túrókrémbe keverjük.
  4. A tejszínt vaníliás cukorral ízesítve kemény habbá verjük, azt is hozzáadjuk a túrókrémhez.
  5. A krém felét ráöntjük a piskótára, kirakjuk az eper szemekkel, majd a krém többi részét is ráöntjük.
  6. A tortazselét a csomagoláson leírtak szerint elkészítjük, ráöntjük a tortára, majd behűtjük.
  • tepsi mérete: 20-25 cm
  • elkészítettem: 18 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 923
elküldve: 1
receptkönyvben: 30
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

eded

Mióta szakács: 2015.08.06.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
nehézség: könnyű
receptverseny: Nádudvari túrós finomságok receptverseny, Nosalty receptverseny
szezon: nyár
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
kategória: torta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

babapiskótás túrótorta, túrótorta sütés nélkül, epres túrótorta sütés nélkül

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

klemaera
klemaera Fri, 2017-06-09 20:57

Kedves eded! Köszi a receptet. Anyukám születésnapjára készítettem el. Nagyon egyszerű és gyorsan elkészül. A babapiskótát jobb híján bon-bon meggyes tejbe áztattam. Mindenkinek nagyon ízlett! :)

534
babapiskóta 15 dkg
porcukor 15 dkg
tehéntúró 50 dkg
citromlé 1 citromból nyert
citromhéj 1 citromból nyert
zselatin 4 ek
habtejszín 5 dl
vaníliás cukor 2 csomag
eper 80 dkg
sherry 1.5 dl
tortazselé 1 csomag