Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres túrótorta Edit konyhájából

Epres túrótorta Edit konyhájából
Epres túrótorta Edit konyhájából
60 perc / előkészület: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A család egyik kedvence a túrótorta, mert pillanatok alatt elkészíthető, és finom!!

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A túróhoz hozzákeverjük a cukrokat, a citrom és narancs lereszelt héját, végül a felmelegített zselatint. Jól összekeverjük. A tejszínt kemény habba verjük, egy keveset kiveszünk a díszítéshez, a többit hozzákeverjük a túróhoz.
  2. Az elkészült krémet kettéosztjuk.
  3. A kakaós piskótát kettévágjuk.
  4. Az alsó lapra rákenjük a túrókrém felét, a krémre rátesszük a másik piskótát.
  5. A krém másik felébe belekeverünk 20 dkg apróra vágott epret, jól összekeverjük, majd rásimítjuk a kakaós piskótára. Kicsit betesszük a hűtőbe dermedni.
  6. Végül a félretett tejszínnel bekenjük a torta oldalát, szépen elsimítjuk, kicsit díszítünk a torta tetején is. Végül a szép piros eperrel jól megpakoljuk a tortánk tetejét.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 22 cm
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 984
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Schwarcz Edit

Mióta szakács: 2019.04.14.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, húsvét, Anyák napja, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
nehézség: közepes
receptverseny: Piros Sütis Receptverseny
szezon: tavasz
kategória: torta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

túrós epertorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

289
piskótalap 20 dkg
tehéntúró 25 dkg
növényi habtejszín 300 ml
porcukor 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
zselatin 10 g
citromhéj 0.5 citromból nyert
citromlé 0.5 citromból nyert
narancshéj 0.5 narancsból nyert
eper 50 dkg