Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres túrótorta Gabi konyhájából

Epres túrótorta Gabi konyhájából
Epres túrótorta Gabi konyhájából
75 perc / előkészület: 30 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Magamat leptem meg szülinapomra ezzel a tortával.:)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojássárgákat habosra keverjük a cukor egy részével, a vaníliás cukorral és kevés sóval.
  2. A margarint és a csokoládét külön-külön vízgőz fölött felolvasztjuk.
  3. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, beletesszük a maradék cukrot, belekeverjük a cukros sárgáját, a lisztet, a margarint és a csokoládét.
  4. A masszát margarinnal kikent, lisztezett tortaformába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt megsütjük. (Sütőtől függ.)
  5. Ha kihűlt, kivesszük a formából, és három lapra vágjuk.
  6. A 0,5 l Hulalát kemény habbá verjük.
  7. A zselatint kis edényben 4 ek vízzel kikeverjük, majd kevés víz hozzáadásával felmelegítjük.
  8. A túrót simára keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a citrom levével. Esetleg belereszelhetjük a citrom héját is.
  9. A Hulalából teszünk félre a díszítéshez, a többit belekeverjük a krémbe.
  10. A langyosra hűlt zselatint több részletben a túrókrémhez keverjük.
  11. Az egyik piskótalapot visszatesszük a tiszta formába.
  12. A krém kevesebb mint a felét a piskótára kenjük (nem baj, ha a tészta mellé is folyik, dermedés után az lesz az oldala), megrakjuk eperdarabokkal, majd rátesszük a következő piskótalapot, és megismételjük a műveletet úgy, hogy egy kevés krém maradjon a torta tetejére is.
  13. Hűtőbe tesszük dermedni.
  14. Ha megdermedt, levesszük róla a tortakarikát, és a félrerakott tejszínhabbal, eper szeletekkel és csokireszelékkel díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 612
elküldve: 4
receptkönyvben: 146
elkészítve: 6/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
931 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
receptverseny: Hulala receptverseny
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

epres túrós torta, túrókrémes torta eperrel, tejszínes túrótorta eperrel

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2014-04-16 15:58

Szia!
26 cm-s formában.
Gabi

Torma
Torma / Torma Tue, 2013-11-05 04:26

Boldog szülinapot Gabincka :))) szép tortácska! Megyek, szavazok rá! Puszillak, Tormus :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2013-11-05 10:44

Köszi szépen, bár márciusban volt a szülinapom, akkor készült a torta. :) Köszönöm a szavazatot, és azt is ha minden nap megismétled! :))
Gabi

1304
tojás 5 db
cukor 20 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
margarin 7 dkg
étcsokoládé 10 dkg
finomliszt 20 dkg
tehéntúró 25 dkg
cukor 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
citrom 1 db
növényi habtejszín 4 dl
zselatin 10 g
eper 25 dkg
eper 10 dkg
csokoládéforgács 1 dkg
növényi habtejszín 1 dl