Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres túrótorta Ilcsi konyhájából

Epres túrótorta Ilcsi konyhájából
Epres túrótorta Ilcsi konyhájából
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Alíz lányom születésnapját most ünnepeltük családi körben. Neki készült ez a túrótorta, eper és tejszín díszítéssel.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A túrót finomra törjük, és összekeverjük a mascarponéval.
  2. Az eperből pár szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit leturmixoljuk a cukorral.
  3. A tejszín felét felverjük keményre, majd a túrós masszához adjuk az epres péppel együtt.
  4. A zselatint felmelegítjük az eperszörpben, és ezt is a túrós keverékhez öntjük.
  5. A tortaformába belerakunk egy sor piskótatallért az oldalára és vízszintesen is.
  6. A massza felét beleöntjük a formába, majd egy sort a piskótából vízszintesen ráhelyezünk.
  7. A másik fél masszával felöntjük, és hűtőbe tesszük.
  8. Jó ha áll egy éjszakát, majd eperszeletekkel és a tejszín másik (felvert) felével díszítjük.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 616
elküldve: 2
receptkönyvben: 32
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Ilcsi

Mióta szakács: 2013.11.03.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

epres túrótorta sütés nélkül, epres túrótorta piskótatallér alappal, piskótás túrótorta epresen

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

622
piskótatallér 25 dkg
tehéntúró 50 dkg
mascarpone 25 dkg
növényi habtejszín 500 ml
zselatin 20 g
eperszörp 1 dl
eper 50 dkg
cukor 15 dkg