Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres túrótorta Miklósi Tamásné konyhájából

Epres túrótorta Miklósi Tamásné konyhájából
Epres túrótorta Miklósi Tamásné konyhájából
50 perc / előkészület: 25 perc főzés: 5 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Születésnapra sütöttem.

hozzávalók / 12 adag

Tészta

Krém

Díszítés

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A 6 tojás sárgáját 6 kanál cukorral, 1 dl olajjal, 1 sütőporral összekavarjuk.
  2. 4 kanál lisztet és a 6 tojás felvert habját még hozzáadjuk és összekeverjük.
  3. A tortaformát kivajazzuk, majd a tésztát beleöntjük és megsütjük.

Krém

  1. A túrót a cukorral és a tojással összekeverjük.
  2. A habtejszínt felverjük, a zselatint felfőzzük a vízzel.
  3. A túrót a habtejszínnel és a zselatinnal összekeverjük. Az epret összevagdossuk és azt is belekeverjük. Az egészet a tésztára öntjük, és betesszük a hűtőbe.

Díszítés

  1. A habtejszínt felverjük és a tortára kenjük.
  2. Az epreket kettévágjuk, és a torta tetejére rakjuk egymást fedve.
  3. A marcipánt kinyújtjuk, és háromszögeket vágunk ki belőle, majd a torta oldalára rakosgatjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 376
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Miklósi Tamásné

Mióta szakács: 2014.10.01.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: közepes
szezon: nyár
kategória: torta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

habos-epres torta, epertorta túróval és marcipánnal, túrós epertorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

491
tojás 6 db
cukor 6 ek
napraforgó olaj 1 dl
sütőpor 1 csomag
finomliszt 4 púpozott ek
tehéntúró 500 g
cukor 200 g
tojás 2 db
zselatin 4 ek
víz 250 ml
eper 30 dkg
habtejszín 200 ml
habtejszín 250 ml
eper 40 dkg
marcipán 20 dkg