Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres-vaníliakrémes alagút

Epres-vaníliakrémes alagút
Epres-vaníliakrémes alagút
50 perc / előkészület: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagy kedvencévé vált ez a sütemény nálunk. Általában 2 nap alatt morzsa sem marad belőle.

Az alapanyagok 2 őzgerincforma (33*11*4,5 cm) megtöltéséhez elégségesek.

hozzávalók / 6 adag

Kekszes rész:

Krémes rész:

ajánlat

Az eper helyettesíthető vagy kiegészíthető más nyár eleji gyümölcsökkel, pl.: ribizli, málna, meggy.

Szólj hozzá!

elkészítés

Kekszes rész:

  1. A darált kekszbe belereszeljük a margarint (almareszelőn). Összemorzsoljuk egyenletes masszává.
  2. Hozzáadjuk a porcukrot, vaníliás cukrot és a kakaóport. Egyenletesen elkeverjük.
  3. Hozzáadjuk a rumot.
  4. Majd a hideg kávét; apránként, figyelve, hogy a tészta mennyit vesz fel. Fontos, hogy ne legyen túl lágy a tészta. (Nekem olyan negyed csészényi szokott belemenni.)
  5. Az őzgerinc formát fóliával kibéleljük, és a tésztát kézzel belelapogatjuk. Hűtőbe tesszük.

Krémes rész:

  1. A mascarponét simára keverjük a cukorral.
  2. A pudingport kevés tejjel csomómentesen összekeverjük. A többi tejet felmelegítjük, majd hozzáöntjük a pudingos részt, és sűrűre főzzük. Fokozatosan hozzáadjuk a mascarponéhoz, és elkeverjük benne (robotgéppel).
  3. Elkészítjük a zselatint: langyos vízhez hozzáadjuk az 1 zacskó zselatinport, és folyamatos kevergetés mellett felhevítjük. Fontos, hogy ne maradjon csomós a zselatin. Picit hűlni hagyjuk, utána hozzáadjuk a masszához, és simára keverjük vele.
  4. A tejszínhabot kemény habbá verjük, és hozzákeverjük a krémhez.
  5. Az epret megmossuk, megtörölgetjük.
  6. A kekszes alapra rákanalazzuk a krémet. Csak félig legyen megtöltve a forma krémmel. Beletesszük/bele nyomkodjuk a gyümölcsöt. Rászedjük a krém többi részét megtelítve a formát.
  7. A négyszögletes háztartási kekszeket rátesszük a krém tetejére úgy, hogy teljesen fedjék a krém alját. Ráhajtogatjuk a fóliát. Visszatesszük a hűtőbe. Egy éjszaka alatt tökéletesen megszilárdul.
  8. Mikor már teljesen összeállt a sütemény, kiborítjuk egy tálcára, és óvatosan levesszük róla a formát és a fóliát. Friss gyümölccsel még feldobhatjuk a tálalást.
  • tepsi mérete: 33*11*4,5 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 873
elküldve: 0
receptkönyvben: 22
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

a séf macskája

Mióta szakács: 2012.09.22.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: Anyák napja, buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
szezon: nyár
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

pudingos kekszsüti

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1090
kekszmorzsa 30 dkg
margarin 20 dkg
porcukor 12 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
cukrozatlan kakaópor 3 teáskanál
rum 3 ek
feketekávé 0.5 dl
háztartási keksz 40 db
mascarpone 25 dkg
porcukor 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
vaníliás pudingpor 1 tasak
tej 5 dl
habtejszín 2 dl
zselatin 20 g
víz 0.5 dl
vaníliaaroma 1 kávéskanál
eper 25 dkg