Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres-vaníliakrémes piskóta

Epres-vaníliakrémes piskóta
Epres-vaníliakrémes piskóta
55 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igaz, az epernek még nincs szezonja, de annyira kívántam az epret és az édességet, hogy muszáj volt sütnöm valami krémes-epres sütit. :)

hozzávalók / 4 adag

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a tetejéhez

Szólj hozzá!

elkészítés

A tészta elkészítése

  1. A tojások sárgáját elkeverjük a vízzel, a cukorral, a liszttel és a sütőporral.
  2. Ha már egynemű a massza, óvatosan hozzáadjuk a tojások kemény habbá vert fehérjét.
  3. Kizsírozott, kilisztezett tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben 180 fokon 25 perc alatt készre sütjük. Érdemes letakarni alufóliával, és sütőtől függően 15-20 perc után ellenőrizni tűpróbával.

A krém elkészítése

  1. A tejet elkeverjük a cukorral és a pudingporral, majd sűrűre főzzük.
  2. Ha a puding kihűlt, robotgéppel hozzákeverjük a kókuszzsírt. Sokáig kell keverni, mire a kókuszzsír a krémbe olvad.
  3. A kihűlt tésztát hosszában félbevágjuk, rákenjük a krém felét, rátesszük a megmosott, felszeletelt epret, majd a krém másik felével bevonjuk. Most mehet rá a tészta teteje.

Díszítés

  1. A habtejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, majd bevonjuk vele a sütink tetejét, és oldalát. Eperrel díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25x25x6 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 554
elküldve: 0
receptkönyvben: 38
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

cam22

Mióta szakács: 2015.01.15.
22 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: nyár
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

krémes-epres süti, egészséges epres desszert, vaníliakrémes epres desszert

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1125
tojás 4 db
víz 4 evőkanál
nádcukor 15 dkg
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 15 dkg
sütőpor 1 csomag
kókuszzsír 1 dkg
teljes kiőrlésű liszt 1 dkg
vaníliás pudingpor 2 tasak
tej 5 dl
nádcukor 10 dkg
kókuszzsír 15 dkg
eper 25 dkg
habtejszín 2 dl
habfixáló 1 csomag
eper 10 dkg