Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres-vaníliapudingos pite Gegabriella konyhájából

Epres-vaníliapudingos pite Gegabriella konyhájából
Epres-vaníliapudingos pite Gegabriella konyhájából
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A pite alaprecept a nagymamámtól való, mondhatni családi recept :) Bármilyen töltelékkel elkészíthető, épp ezért szezonnak megfelelően (alma, eper, stb) gyakran készítem más-más gyümölcsökkel. Most eperrel, mert a gyerekeim nagyon szeretik :)

hozzávalók / 8 adag

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

ajánlat

Hagyjuk kihűlni, de szerintem langyosan a legfinomabb :)

Szólj hozzá!

elkészítés

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóiból először a lisztet és a zsiradékot elmorzsoljuk, majd mehet hozzá a többi hozzávaló. Lágy, jól gyúrható tésztát kapunk, amit az összeállítást követően legalább egy órát pihentessünk a hűtőben.
  2. Míg a tészta pihen, készítsük el a pudingot és tisztítsuk meg az epret
  3. A pihenési idő letelte után nyújtsuk ki a tészta 2/3-át megfelelő nagyságúra, és helyezzük kivajazott-lisztezett tortaformába, majd mehet vissza 30 percre a hűtőbe.
  4. A sütőt melegítsük elő 175 fokra (alsó-felső sütés), és a hűtőből kivett tésztánkat helyezzük a sütőbe kb. 10-15 percre.
  5. Az elősütés után töltsük meg a pudinggal, és helyezzük rá a felszeletelt epret, majd tetszés szerint díszítsük a megmaradt tésztával, és kenjük meg a félretett tojásfehérjével. Helyezzük vissza a sütőbe, és süssük szép aranybarnára (sütőtől függően 40-50 perc)
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 152
elküldve: 0
receptkönyvben: 52
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Gegabriella

Mióta szakács: 2020.06.08.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
konyhatitkok: nagyi receptjei
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kategória: pite
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

epres lepény, rácsos pite

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

659
finomliszt 50 dkg
sertészsír 15 dkg
cukor 20 dkg
tojássárgája 2 db
sütőpor 1 csomag
tejföl 175 g
vaníliás pudingpor 1 tasak
tej 4 dl
cukor 4 púpozott ek
eper 40 dkg
tojásfehérje 1 db