Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres-vaníliás expressz

Epres-vaníliás expressz
Epres-vaníliás expressz
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Foglalt volt a sütő, ezért valami hideg édességgel gondoltam megspékelni a vacsit. A gyümölcslekvár és a vanília jó párosításnak bizonyult. Ha éppen nincs szezonja, ezzel átmenetileg csillapítható az eperéhség.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Ha szezonja van, lekvár helyett friss eperrel készül.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vaníliás pudingokat a tejben megfőzzük, és még melegen elkeverjük benne a cukrokat és a vajat.
  2. A pudingot félretesszük hűlni és előkészítjük a lekvárt.
  3. Az eperlekvárt egy kevés vízzel kikavarjuk és csípősre melegítjük (amikor már éppen nem állja az ujjunk).
  4. Egy üvegtál aljára kevés pudingot teszünk, erre babapiskótát sorakoztatunk, majd a piskótát meglocsolgatjuk a meleg eperlekvárral.
  5. Erre megint puding, arra újból piskóta kerül, míg a hozzávalók el nem fogynak. A végén pudinggal zárjuk a sort, hogy a piskóták minden oldalról puhulhassanak.
  6. Ha ellangyul, hűtőbe tesszük és egy órát dermedni hagyjuk, utána igyekszünk, hogy jusson belőle.

  • tepsi mérete: 15x20 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 20 385
elküldve: 3
receptkönyvben: 258
elkészítve: 3/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Mióta szakács: 1970.01.01.
recept

receptjellemzők

konyha: magyar
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
adag: 2 főre
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
fogás: desszert

egyéb elnevezések

epres-pudingos babapiskótás rakottas

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1642
babapiskóta 40 dkg
tej 7 dl
vaníliás pudingpor 2 csomag
cukor 6 ek
vaníliás cukor 1 csomag
vaj 5 dkg
eperlekvár 15 dkg
víz 1 teáskanál