Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres-vaníliás krémes Gonoszka konyhájából

Epres-vaníliás krémes Gonoszka konyhájából
Epres-vaníliás krémes Gonoszka konyhájából
75 perc / előkészület: 35 perc főzés: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a sütemény a születésnapomra készítettem. Mindenkinek nagyon ízlett, így gyorsan elfogyott. Azért csináltam epresnek a krémest, mert most nem akartam hagyományos krémest készíteni.

hozzávalók / 8 adag

Tésztához:

  • 25 dkg liszt+a nyújtáshoz
  • 1 db tojás
  • 5 dkg tejföl
  • 15 dkg hideg vaj
  • csipet só
  • 1 kk ecet

Epres réteghez:

  • 30 dkg eper
  • 2 cs főzős eperpuding
  • 20 dkg kristálycukor
  • 6 dl tej
  • 5 dkg vaj

Vaníliás réteghez:

  • 1 cs krémes por
  • 8 dl tej

Habos réteghez:

  • 4 dl Hulala habtejszín
  • 4 dkg porcukor

Tetejére:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, és a hűtőben 1 órát pihentetjük.
  2. A tésztát kétfelé vesszük. Amivel nem dolgozunk, azt visszatesszük a hűtőbe.
  3. Kinyújtjuk a tésztánkat vékonyra sütőpapíron, megszurkáljuk, és a tepsi hátulján 170 fokra előmelegített sütőben kb. 12 perc alatt világossárgára sütjük. A másik tésztalapot ugyanígy megsütjük. A kihűlt tésztalapot kapcsos formába tesszük vagy ennek hiányába magasabb oldalú tálba.
  4. Az epret kicsumázzuk, megmossuk, és szeletekre vágjuk. Ha kihűlt a tészta, az eperszeletekkel beborítjuk.
  5. 5 dl tejet felforralunk az eperpudinghoz. Közben 1 dl tejben elkeverjük csomómentesre a két pudingport, és a kristálycukrot is hozzákeverjük. Ha a tej felforrt, beleöntjük az elkevert pudingport, és 1-2 perc alatt sűrűre főzzük. Belekeverjük a vajat, majd forrón az epres tésztalapra öntjük. Kihűtjük.
  6. Közben a 8 dl tejjel 3-4 perc alatt felverjük krémesre a krémes port, majd a kihűlt eperpudingra simítjuk.
  7. A tejszínhabot felverjük a porcukorral, és a vaníliás krémre kenjük.
  8. Sütőpapírra tesszük a felső megsült, kihűlt tésztalapot. A csokoládét mikróban felmelegítjük, és a tésztalapra csorgatjuk, és egyenletessen elsimítjuk. A felszeletelt epret elosztjuk rajta. Ha megdermedt a csokoládé, feldaraboljuk, és a sütemény tetejére tesszük őket.
  9. Hűtőbe tesszük 1-2 órára, majd tálalhatjuk.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 36x24 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 806
elküldve: 1
receptkönyvben: 56
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

epres krémes, krémes kocka eperrel, pudingkrémes szelet, eperkrémes sütemény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!