Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres-vörösbársony-torta

Epres-vörösbársony-torta
Epres-vörösbársony-torta
75 perc / előkészület: 45 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon egyszerű kis torta. Elegáns, nagyobb alkalmakra is tálalható. A gyerekek is imádni fogják, a csodaszép színe miatt!

hozzávalók / 8 adag

Piskótához

Krémhez

Díszítés

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskótához

  1. A piskótához a puha margarint habosra keverjük a porcukorral, kevergetés mellett hozzáadjuk tojásokat, a joghurtot, az ételfestéket, az ecetet, majd a kakaóporral, csipet sóval és sütőporral elkevert lisztet.
  2. Két darab,15-18 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral, megtöltjük a masszával, és a 180 °C-ra előmelegített sütőben készre sütjük 30 perc alatt. Ha kihűlt, mindkettőt vízszintesen 2 lapba vágjuk.

Krémhez

  1. A krémhez habosra keverjük a mascarponét a porcukorral, a citrom levével, majd hozzáadjuk a habbá vert tejszínt.
  2. A krémmel megtöltjük a tortalapokat úgy, hogy az oldalára és a tetejére is jusson.
  3. Díszítésként szabad a fantázia! A képen látható epercsodákat, úgy készítettem el, hogy fehér csokoládét megolvasztottam, majd a megtisztított, félbevágott eprekre kanál segítségével rácsurgattam.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 573
elküldve: 0
receptkönyvben: 19
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

szucs.ancsaa

Mióta szakács: 2019.03.31.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
alkalom: Anyák napja, karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

Red velvet, vörösbársony, eper

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

967
margarin 25 dkg
porcukor 30 dkg
tojás 4 db
joghurt 3 dl
ételfesték 10 kávéskanál
ecet 1 teáskanál
cukrozatlan kakaópor 1 csapott ek
1 csipet
sütőpor 1 csomag
finomliszt 30 dkg
mascarpone 25 dkg
porcukor 10 dkg
citromlé 2 citromból nyert
habtejszín 500 ml
eper 20 dkg
fehér csokoládé 5 dkg