Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres-zabpelyhes alagút

Epres-zabpelyhes alagút
Epres-zabpelyhes alagút
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szupergyorsan elkészül ez a finomság.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A túrót összekeverjük a porcukorral, joghurttal, vaníliás cukorral, citrom reszelt héjával, sóval, majd óvatosan összeforgatjuk a felaprított eperrel és a zabpehellyel.
  2. A tejet egy kisebb edénybe öntjük, elkeverjük benne a zselatint, és kevergetve addig melegítjük, amíg elolvad benne a zselatin.
  3. Amikor már folyós, akkor levesszük a tűzről, és hűlni hagyjuk pár percig.
  4. Közben a tejszínt keményre felverjük.
  5. A zselatinos tejet, majd a felvert tejszínhabot a túrós keverékhez adjuk, és összekeverjük.
  6. Az egészet folpackkal bélelt formába öntjük, és pár órára hűtőbe tesszük.
  7. Majd felszeleteljük, tálcára tesszük, és eperrel ízlés szerint díszítjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 964
elküldve: 3
receptkönyvben: 82
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1083 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
alkalom: húsvét, buli receptek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

túrós-epres desszert

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

350
tehéntúró 25 dkg
porcukor 3 ek
joghurt 2 dl
vaníliás cukor 1 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
1 csipet
tej 1 dl
zselatin 2 ek
habtejszín 2 dl
eper 25 dkg
zabpehely 10 g