Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Erdei gombás orecchiette

Erdei gombás orecchiette
Erdei gombás orecchiette
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hosszú hétvégéről hazatérve testvérem ajándéka várt a hűtőben – egy papírdoboznyi frissen szedett vegyes erdei gomba.

 

Az orecchiette tavaszi tésztát milanói utazás során vásároltam, egyébként a hűtőben és a kertben talált alapanyagokból készült ez a könnyű, nyári vacsora.
 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A tejszínes-vajas ízvílághoz Chardonnay-t ajánlok, a gomba avaros-karakteres ízei miatt inkább fahordós érlelésűt.
Bortipp : Malatinszky - Noblesse Chardonnay 2006, ünnepnapon : Légli Ottó - Landord 2006
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gombákat kíméletesen leöblítjük, és a felvágjuk.
  2. Vastag falú, magas serpenyőben, vajon megfuttatunk egy kis gerezd felszeletelt fokhagymát.
  3. A gombát rövid ideig átpirítjuk, ügyeljünk, hogy ne pároljuk túl.
  4. Közben a tésztát sós vízben keményre főzzük (az edényben még puhulni fog).
  5. Sóval-tarkaborssal fűszerezzük, majd  ráöntünk 1 dl fehérbort, mikor elpárolgott az alkohol, visszavesszük a hőfokot és belekeverjük a tejszínt.
  6. Végül, ha a tejszín kellően besűrűsödött, beleszórjuk az apróra vágott zsályát és a parmezán forgácsokat.
  7. A serpenyőbe zúdítjuk a közben elkészült tésztát, az egészet összekeverjük, és pár percre lefedjük, majd tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 26 479
elküldve: 2
receptkönyvben: 258
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

M.Zs.

Mióta szakács: 2008.08.18.
11 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

vargányás tészta, vargányás orecchiette, erdei gombás tészta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2009-06-20 11:03

A hozzávalók között se bor, se tejszín nem található, a leírásban viszont igen, ezt javítani kéne. Ráadásul a 4. és 5. pont értelemzavaró, mert bár nyilvánvalóan a gombát kell fűszerezni és borral megönteni, ha valaki kezdő, még azt gondolhatja, hogy ugyanezt a tésztával kell megcselekednie, hiszen az előző pontban arról esik szó.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2009-06-22 08:05

Köszönöm, javítani fogom !

Üdv. -M.ZS.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2008-08-23 09:14

Az orecchiette helyett mit lehetne használni, mi hasonlít a legjobban hozzá?

616
gomba 500 g
orecchiette tészta 500 g
parmezán sajt 5 dkg
zsálya 5 db
vaj 3 ek
0 ízlés szerint
négyszínű bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 1 gerezd