Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Erdei gombás töltött csirkecomb

Erdei gombás töltött csirkecomb
Erdei gombás töltött csirkecomb
110 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lassan beköszönt a gombaszezon, érdemes próbálkozni a piacon kapható, bevizsgált, finom erdei gombákkal.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Szerintem félszáraz  fehérbor illik hozzá, köretnek csak valamilyen egyszerű saláta.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkecombokat előkészítjük, negyed órára vízbe áztatjuk, a maradék apró tollaktól megszabadítjuk.
  2. Megfőzünk 2 darab tojást keményre.
  3. Elkészítjük a töltelék gombás részét: olajos vajon megfonnyasztjuk a nagyon finomra vágott hagymát, rádobjuk a felaprított gombát, lassan megpirítjuk együtt a kettőt.
  4. Végén hozzáteszünk egy csokor apróra vágott petrezselymet, sózzuk, borsozzuk.
  5. A zsömléket  vízbe áztatjuk, kis idő múlva alaposan kinyomkodjuk.
  6. Összeállítjuk a tölteléket: a zsemlékhez adjuk a gombás alapot, apróra vágott főtt tojást, hozzáütünk egy nyers tojást.
  7. Alaposan összekeverjük, szükség szerint még fűszerezzük.
  8. A csirkecombok bőre alá betöltjük a tölteléket, tepsibe rakosgatjuk, tetejüket sózzuk, vékonyan olajozzuk.
  9. Alufólia alatt ropogós pirosra sütjük, az utolsó 10 percben vegyük le a fóliát.

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 468
elküldve: 3
receptkönyvben: 140
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Jahin

Mióta szakács: 2010.02.07.
189 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szezon: ősz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

vargányás töltött csirkecomb, tepsiben sült csirkecombok vargányás-petrezselymes töltelékkel

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kh
Jahin / kh Mon, 2011-09-26 22:30

Köszi...:-)Csak kivárni nehéz....:-)A szárnyasokat általában totál lassan sütöm,csak a végén húzom rá a gázt teljesen.Üdv:Hajni

z1
z1 / z1 Tue, 2011-09-27 06:54

...nem kell lassan sütni.
Takard be. Fólia , fedő STB.
40-50 percig párolod, aztán kitakarod és 20 perc alatt készre sütöd.
Z.

kh
Jahin / kh Tue, 2011-09-27 10:54

úgy szoktam,fólia alatt,aztán a végén leveszem ...:-)50+20, ott is van a 70 perc,amit írtam a receptben....:-)Ez nem lassú?Persze minden relatív...

z1
z1 / z1 Tue, 2011-09-27 11:50

...na ezt benéztem.
Tényleg oda van írva:(((
Z.

586
csirkecomb 4 db
vargánya gomba 15 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
zsemle 4 db
tojás 3 db
petrezselyem 1 csokor
vaj 2 dkg
napraforgó olaj 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint