Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Erdei gyümölcslekvár

Erdei gyümölcslekvár
Erdei gyümölcslekvár
25 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Annyira finom, intenzív gyümölcsíze marad az így eltett lekvároknak! Nagyon kevés a cukor is bennük. És egyszerűbb már nem is lehetne a befőzés! A 3 perc tényleg igaz! Hihetetlen, de tényleg így van!

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megmossuk, majd lehetőség szerint kicsit leitatjuk a vizet a gyümölcsökről.
  2. Az áfonyát tesszük először a fazékba, csak ezt, 1-2 pillanatig pürésítjük. Nem kell minden szemet, csak ide-oda belenyomkodjuk a merülő mixert. 
  3. Most beletesszük a többi gyümölcsöt is, hozzáöntjük a dzsemfixet, a cukrot.
  4. Fakanállal jól összeforgatjuk, és feltesszük forrni.
  5. Miután felforrt, már  tényleg csak 3 percet forraljuk, és azonnal az előkészített üvegekbe tesszük, amiket fejre állítunk kb. 5 percet. És kész is van!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 327
elküldve: 0
receptkönyvben: 98
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Vicikó

Mióta szakács: 2011.04.25.
251 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: lekvárok-dzsemek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

erdei lekvár, áfonyás-szedres-málnás dzsem

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

497
áfonya 1.25 kg
szeder 1.25 kg
málna 1.25 kg
dzsemfix 3 csomag
cukor 1 kg