Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Erdei gyümölcsös joghurt bomba

Erdei gyümölcsös joghurt bomba
Erdei gyümölcsös joghurt bomba
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (46)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a tortát még Erzsébet napra készítettem az Anyukámnak!

hozzávalók / 4 adag

A piskótaroládhoz

A töltelékhez

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt. A gáztepsit kibéleljük sütőpapírral.
  2. Elkészítjük a csíkos piskótaroládot: a tojásfehérjét habbá verjük, a sárgákat cukorral, sóval habosra keverjük, majd hozzácsurgatjuk az olajat. A fehérjehabra öntjük a cukros tojássárgáját, rákanalazzuk a  lisztet és egy lyukas fakanállal, óvatosan összeforgatjuk. A tésztát megfelezzük, egyik felébe kakaóport és rumot keverünk. Külön nyomózsákba töltjük a kétféle tésztát. A sütőpapírral bélelt tepsi egyik oldalánál indulva, a sárga tésztából egy csíkot húzunk. Ugyanakkora helyközt hagyunk, mint amilyen vastag a piskótacsík és egy újabb csíkot nyomunk. Így folytatjuk mindaddig, amíg a tepsi másik oldalára érünk. A közöket kitöltjük a kakaós piskótatésztával. Sütőbe toljuk, középső fokozaton 30 perc alatt készre sütjük.
  3. Amíg sül a piskóta, elkészítjük a joghurtkrémet: a zselatint elkeverjük a cukorral, hozzáadjuk a gyümölcsjoghurtot, a citrom reszelt héját és felmelegítjük. Forralni nem szabad! Hűlni hagyjuk. Ezután hozzákeverjük a habtejszínt és a krémet hűtőbe tesszük.
  4. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e piskóta. Egy konyharuha segítségével, még melegen feltekerjük úgy, hogy a csíkok hosszanti irányban fussanak a roládon. Hűlni hagyjuk.
  5.  Miután kihűlt a piskóta, kigöngyöljük, eltávolítjuk róla a sütőpapírt. Megkenjük málnalekvárral, visszatekerjük és vékonyan felszeleteljük.
  6. Frissen tartó fóliával borítunk egy tálat, az oldalát kibéleljük piskótaszeletekkel. Megtöltjük a joghurtkrémmel, végül ráegyengetjük az ízlésünk szerint cukrozott gyümölcsöt. A maradék piskótaszeletekkel borítjuk. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  7. Tálalás előtt tortatányérra borítjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 112 067
elküldve: 13
receptkönyvben: 1 422
elkészítve: 28/38
Facebookon megjelent: -

szakács

Szintia

Mióta szakács: 2008.08.14.
89 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Joghurt torta, piskóta gyümölcsös joghurttal

Hozzászólások (46)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Mendemonda
Mendemonda Wed, 2014-07-23 18:11

Helló, a habtejszínt verjem fel előtte, vagy folyékonyan megy bele? Előre is köszi a választ

Erikiri
Erikiri Mon, 2013-11-18 21:46

Kedves Szintia!
Holnap szeretném elkészíteni a tortádat - kérlek írd meg, hogy kb. mekkora tálban szoktad elkészíteni. Üd

anita86
anita86 Mon, 2012-12-17 20:48

Ez a gyönyörűség lesz a karácsonyi desszert, ha a zselatin lap is úgy akarja! :)

Gicacsiga
Gicacsiga Tue, 2012-10-09 16:25

Szia!
Azt szeretném kérdezni, hogy a zselatint nem is kevered össze vízzel? Csak egyből a cukorral, és csak a joghurttal kevered majd el? Esetleg egy kis túrót elviselne a krém? Vagy félő, hogy akkor nem áll annyira össze?

maat
maat Mon, 2012-02-27 10:14

Nagyon jól néz ki ez a torta, szeretném hétvégére megsütni. A kérdésem az lenne, valóban csak 4 személyes ez a recept ( mi kb 8-10-en leszünk) ? Mekkora tálba kell tenni? Köszi!

M.Era
M.Era / M.Era Sat, 2012-01-28 00:18

Szia !
Nagyon jó a recept, már kétszer megsütöttük mindig nagy sikert aratott:)
Köszi Era

MENNYEI MANNA
Szintia / MENNYEI MANNA Sat, 2011-06-18 19:21

Nagyon sűrűn, egymás mellé kell illesztgetni a piskóta szeleteket, így biztosan nem fog kifolyni!;)
Sok sikert!
Szintia

torkika
Torkika / torkika Tue, 2011-06-28 18:06

Köszönöm, nagy sikere volt, amúgy amikor elkészült a krém, már akkor láttam, hogy ez nem fog kifolyni, mert tök szilárd volt. Lehet azért volt annyira kemény, mert növényi tejszínnel dolgoztam, de végülis mindegy, isteni finom!!!!!!!!!
ezen a héten is meg kell csinálnom, annyira ízlett páromnak. Pedig neki nem könnyű sütiben a kedvére tenni! Mert mindegyikben talál kivetni valót, erre azt mondta úgy tökéletes, ahogy van!
Köszönöm, köszönöm, köszönöm!!!!!!!!

torkika
Torkika / torkika Fri, 2011-06-17 21:22

Szia, ez gyönyörűűűűűűűűűűűűűűű!minden elismerésem. Nehezen, de belefogok majd Zoltán napra, azért nehezen mert nekem az a gyengém, amit mindenki a kisujjából kiráz. Pl répatorta, gumisüti, amit az ovisok megcsinálnak az nekem egy trutyi! Szóval bátor leszek és belefogok. Az lenne a kérdésem, hogy a piskóta rolád szeltek közt nem fog kifolyni a krém? Vagy ez annál sűrűbb?
Köszönöm!

Kilteh
Kilteh / Kilteh Fri, 2011-04-01 13:36

Megsütöm az unokahugimnak az első születésnapjára ma este, csak barackos kivitelben. Remélem jól sikerül barackosan is! A tiéd igazán gyönyörű.:)

cs.b.diu
Diu / cs.b.diu Sat, 2011-02-26 17:41

Kedves Szintia!
Szeretném megkérdezni, hogy milyen tejszínt használsz hozzá?

anyamaci 22
anyamaci 22 Sun, 2011-02-27 17:14

Szia cs.b.diu!
Én minden esetben a Hulala-t használom,ez a bevált tejszín,ami mindig biztosan sikerül.
Üdv:
anyamaci

Szta
Szta / Szta Tue, 2011-02-22 21:28

Szia!

Hétvégén megcsináltam, vendégeket vártunk.... estére egy szeletet mentettem meg, és így tudtam megkóstolni. Osztatlan siker volt! :) Köszi a receptet!
Anita

anyamaci 22
anyamaci 22 Fri, 2011-02-18 15:57

Ma elkészítettem a lányom névnapjára(Bernadett),nagyon jól sikerült,sajnálom,hogy nem tudom feltenni a képet,mert igazán büszke lehetek a munkámra:)
Köszönöm szépen,Szintia!:)))

Bibitta
Bibitta Sat, 2011-01-08 11:32

En most csinalom masodjara es olyan tutiiiiiiiiiiiii. Nagyon finom, de a kinezete az mindenkit elamit :D kosziiiiiiii

GJucika
Jucika / GJucika Mon, 2010-12-13 11:22

Párom szülinapjára készítettem el a hétvégén, nagyon jól sikerült! Köszönöm a receptet! Már gondolkodom egy banános-csokis verzión...

volfi
volfi / volfi Thu, 2010-10-21 03:58

Szia!
A zselatin miatt ez a recept nem sorolható a vegetáriánus receptek közé. Jó lenne áttenni másik kategóriba, mert ez nagyon megtévesztő.
üdv
volfi

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-09-24 16:14

Helló!Ilyen tortát szeretnék készíteni a 20. születésnapomra, és az lenne a kérdésem hogy a tál amibe a piskótát meg a krémet kell tenni,mekkora?félek h nem fogom eltalálni a méretet és nem lesz jó az egész...

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-09-17 07:40

Sziasztok! A kérdésem az lenne, kb mekkora átmérőjű tálat béleltek ki a tésztával? és az milyen mély?

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-09-14 10:11

Hétvégén megcsináltam a tortát apukám szülinapjára! Isteni finom lett,egyből el is fogyott. Nagyon köszönöm,tuti recept! Jöhet a vakondtúrás...:)
Üdv.:
Petra

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-06-29 13:26

Én is kinéztem ezt a tortát, apósomnak szeretném megcsinálni szülinapjára:) Nagyon jól néz ki! :) Múltkor elkészült a csokimousse-gesztenyemousse torta, nagyon jó lett! Mindenki csak ámult-bámult, hogy milyen jól néz ki!:) Máskor is meg fogom csinálni!
Olvastam a kommenteket, annyit hozzáfűznék a piskótás dologhoz, hogy sosem rakok sütőport a piskótába. Ha jól fel van verve, akkor anélkül is fel kell jönnie. Legalábbis nekem eddig mindig sikerült. Persze ha kicsit kevesebb a tészta atepsiben akkor biztos nem lesz olyan magas a tészta, de piskótatekercsnél ez nem gond, hiszen ha túl vastag lesz akkor nehéz feltekerni. Legalábbis nekem ez a tapasztalatom:)
Az oldal remek, ha torta vagy süti kell, mindig itt nézek körül! Gratulálok hozzá!:)

trixi0313
trixi0313 Sat, 2010-06-19 07:21

Köszönöm a gyors választ,ki fogom próbálni sütőporral is...:-)))

trixi0313
trixi0313 Fri, 2010-06-18 14:01

Én is elkészítettem össze is állt szépen...csak a piskótával vannak problémáim mert nem jött fel...miért?
Ha tudtok segítsetek...így egy kicsit vékony piskótából készült el :-)))

MENNYEI MANNA
Szintia / MENNYEI MANNA Fri, 2010-06-18 16:04

Szia Trixi!

Szándékosan hagytam ki a sütőport a receptből, valahol azt olvastam, hogy a piskótaroládhoz nem kell a piskótának feljönni. Kipróbáltam és én szeretem így! Ha teszel bele egy csomag sütőport, szépen feljön a piskótád, készítheted úgy is!
Szintia

hargasmd
hargasmd Mon, 2010-05-24 14:27

Hétvégén megcsináltam a kislányom első születésnapjára. Mindenképp valami könnyű tortát szerettem volna neki, amiből ő is sokat ehet. Én is barackos változatban készítettem el, mert az inkább neki való. Kicsit aggódtam hogy összeáll-e, mert csak egy zselatin fix nevű porom volt, (és itt Angliában nem kapni ilyen fajta zselatint) de végül összeállt és nagyon nagyon finom lett. A kislányomnak lett egy kis tortája belőle, amire majdnem az összes piskótát elhasználtam, a többit meg az edényben hagytam és tetejére tettem a maradék piskótát. Ez a süti fogyott el a leghamarabb, pedig még sok más finom tortát is készítettem. :) A férjem szerint hasonlít az íze az otthoni krémtúróhoz, amit nagy kedvenc szintén. Máskor is elkészítem. Remélem találok hozzá valamilyen megfelelő zselatinport! Csak ajánlani tudom!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-05-21 09:35

Nemrég megcsináltam a férjemnek, volt ámulás-bámulás olyan szép lett, és az ize isteni lett:)Végül is kaptam Horváth Rozisat.Köszönöm a receptet!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-04-04 18:22

Szia

Nagyon látványos ez a bomba torta.Férjemnek készülök megsütni a születésnapjára ami 17-én lesz.
A kérdésem az lenne (még csak kezdő sütögető vagyok), hogy a Horváth Rozi féle zselatint lehet másmilyennel is helyettesíteni? Mégcsak 1-szer volt dolgom zselatinnal, és ilyen fajtát nem látok soha sehol.

köszönöm előre is

Iza

MENNYEI MANNA
Szintia / MENNYEI MANNA Tue, 2010-04-06 22:40

Természetesen lehet másikkal helyettesíteni. Azt kell csak megnézni a zselatinpor tasakján, hogy mennyi folyadékhoz elegendő!;) Sok sikert!
Szintia

pauliani
pauliani Mon, 2010-01-25 13:48

Szia!

Meg szeretném sütni a lányom szülinapjára ezt a tortát. Nagyon jónak tűnik a recept mi imádjuk a gyümölcsös joghurtos sütiket. Egy kérdésem azonban lenne! A habtejszint csak úgy belekeverted vagy felverted habnak előtte? Lehet ez csak nekem probléma? :-)
Válaszodat előre is köszönöm!

MENNYEI MANNA
Szintia / MENNYEI MANNA Mon, 2010-01-25 16:01

A habtejszínt nem kell habbá verni, csak hozzáönteni a joghurtkrémhez!;)
Sok sikert a tortához, a lányodnak pedig sok-sok Boldog Születésnapot Kívánok!:))

Szintia

pauliani
pauliani Mon, 2010-01-25 16:25

Szia Szintia!

Köszönöm szépen a jókívánságokat Barbi nevében is! No meg a gyors választ! A torta ma éjszaka készül, ugyanis holnap lesz a nagy nap!:-)
A Kapuciner bomba volt az első sütim amit erről az oldalról sütöttem. Annyira elnyerte Barbara napkor (december 4.) mindenki tetszését, hogy azóta már most fogom harmadszor megsütni!
A vakondtúrást is kipróbálom hétvégére a vendégeknek!
Naggyon jó receptjeid vannak gratulálok!!!

Anikó

MENNYEI MANNA
Szintia / MENNYEI MANNA Mon, 2010-01-25 16:40

Köszönöm Anikó, drága vagy!:)
Ezek után a Vakondtúrás tortát a kisujjadból kirázod! Az tényleg egyszerű, mégis nagyon látványos és könnyed, finom torta!;)
Eszembe jutott még valami a Gyümölcsjoghurtos tortával kapcsolatban! Javaslom, miután elkészült a joghurtkrém, keverd bele a gyümölcsöt! (Köztünk szólva, én is így akartam!;)) Sokkal finomabb, mert egyenletesen vegyül a fanyar gyümi az édes krémbe, valamint a szeletek látványa sem lesz utolsó!;))
Sok sikert még egyszer!:)

pauliani
pauliani Tue, 2010-01-26 13:25

Szia Szintia!

Köszönöm a tanácsokat! A torta elkészült már alig várom az estét, hogy odaadjam. Az üzidet csak most olvastam úgyhogy a gyümi maradt az alján, de én eperből csináltam és így remélem nem lesz fanyar. Mindenesetre a krém isteni lett. Az a kóstolgatós fajta vagyok a konyhában. :-)
Biztosan megcsinálom még többször is! Majd a következőt a tanácsaid szerint!

Anikó

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2009-12-30 13:38

Ez a suti egyszeruen csodas. 14 vagyok es most "tanulok", de ez a suti meg nekem is sikerult egyszeruen fantasztikus! Karacsonyra keszitettem el es a csalad alig hitte el, hogy ezy en csinaltam. Nagyon finom volt. En dupla adagot keszitettem, hogy jusson mindenkinek es erdei gyumolcs helyett fayasztott ribizlit es meggyet tettem bele es igy is fenseges! Habar, amikor osszeraktam, kicsit folyos volt es nem voltam benne biztos hogy megkemenyedik a krem, de reggelre tokeletes lett! Koszonom ezt a jo receptet! :))

csilka
csilka Fri, 2009-12-04 18:05

Apósom születésnapjára kerestem valami izgalmas tortát, amit a kisgyerekek is megehetnek (11, 20, 27 hónaposak az unokák) és mégis finom és mutatós! Ahogy elolvastam a receptet tudtam ez lesz az, csak hát az aprómagvas gyümik nem nagyon jók még, így kicsit átalakítottam, és barackos bombát csináltam belőle! Hát valami isteni finom lett, és a 27 hónapos kisfiam is aki rendkívül válogatós sütik terén, nem győzte enni, enni és enni.... :) Pillanatok alatt elfogyott, és az külön élmény volt, hogy anyósomnak leesett az álla hogy ezt én csináltam ;)

Köszönöm a receptet, később biztos ki fogom próbálni az erdei gyümis változatot is!!!!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2009-11-11 11:07

El sem hiszem az első zselatinos sütim ami egyben maradt, bár tegnap kétkedve méregettem, hogy tényleg meg fog ez szilárdulni? Sajnos nekem a piskóta kevésnek bizonyult, de majd legközelebb ügyesebb leszek. Alig várom, hogy végre este legyen és megkóstoljuk..:) Nagyon szépen köszönöm ezt a látványos receptet...

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2009-08-28 12:19

Szia!
Ne haragudj, de mi az a gáztepsi?
Mimi

1176
tojás 6 db
cukor 6 ek
napraforgó olaj 1 dl
1 csipet
finomliszt 5 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 1 ek
rum 2 ek
málnalekvár 20 dkg
porcukor 12 ek
zselatin 25 g
gyümölcsjoghurt 4.5 dl
citromhéj 1 citromból nyert
habtejszín 5 dl
erdei gyümölcs mix 300 g