Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Erdei gyümölcsös joghurttorta Zsuzsianyu konyhájából

Erdei gyümölcsös joghurttorta Zsuzsianyu konyhájából
Erdei gyümölcsös joghurttorta Zsuzsianyu konyhájából
75 perc / előkészület: 40 perc főzés: 5 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy kedves kolléganőm búcsúztatójára készítettem el ezt a finom és hűsítő nyári desszertet.

hozzávalók / 8 adag

Brownie alap

Joghurt torta

Díszítés

ajánlat

Glutén érzékenyek számára is készíthető a brownie alap nélkül. Laktózmentesen is elkészíthető.

Szólj hozzá!

elkészítés

Brownie alap

  1. Egy hőálló tálban gőz fölött összemelegítjük a tejet, margarint és a cukrot. A gőzről levéve hozzáadjuk a vanília kivonatot.
  2. A száraz hozzávalókat (liszt, só, sütőpor és kakaópor) beleszitáljuk a langyosra hűlt margarinos alapba, majd egyenként hozzáadjuk az egész tojásokat és a joghurtot. Homogén állagúra keverjük.
  3. Kivajazott gyűrűs tortaformába öntjük a masszát, és előmelegített sütőben (180 C) megsütjük (kb 30 perc).

Joghurt torta

  1. Amíg a tortalap sül, elkészítjük a joghurtos krémet.
  2. A joghurtot, a cukrot összemelegítjük (de nem szabad forralni!), majd a tűzről levéve hozzáadjuk a vanília kivonatot, és kihűtjük.
  3. 3 dl tejszínhabot felverjük (2 dl-t félreteszünk másnapra a díszítéshez), és óvatosan összeforgatjuk a kihűlt joghurtos alappal, majd beleszórjuk a zselatin fixet.
  4. A megsült brownie-t egy tálcára borítjuk. A sütőformát folpackkal kibéleljük, és beleöntjük a joghurtos krémet. A kibélelésnél ügyeljünk arra, hogy túllógjon, így a sütemény teljes felületét be tudjuk majd takarni. Két órára hűtőbe helyezzük.
  5. A megdermedt joghurtkrémre rátesszük a brownie-t, és beborítjuk a kilógó fóliával. Majd egy éjszakára visszatesszük a hűtőbe, hogy készre dermedjen.
  6. Másnap óvatosan kiborítjuk, és lehúzzuk róla a fóliát.

Díszítés

  1. Maradék tejszínhabot felverjük, és habzsákba töltjük. Feldíszítjük vele a tortát, és ízlés szerint díszítjük gyümölcsökkel/mentával/rolettivel.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 544
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsianyu

Mióta szakács: 2015.08.08.
1 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
nehézség: közepes
receptverseny: Nosalty receptverseny
szezon: nyár
kategória: torta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

gyümölcsös joghurttorta, joghurtos torta, erdei gyümölcsös joghurtos torta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

937
tej 2 dl
margarin 22 dkg
melaszos nádcukor 30 dkg
finomliszt 30 dkg
vanília kivonat 0.5 kávéskanál
cukrozatlan kakaópor 5 dkg
sütőpor 1 csomag
1 csipet
tojás 2 db
joghurt 2 dl
gyümölcsjoghurt 9 dl
vanília kivonat 1 kávéskanál
melaszos nádcukor 6 csapott ek
zselatinfix 1 csomag
növényi tejszín 0.5 l
eper 10 dkg
szeder 10 dkg
áfonya 15 dkg
málna 15 dkg
ostya 15 dkg
borsmentalevél 1 maréknyi