Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Erdei gyümölcsös lekvár

Erdei gyümölcsös lekvár
Erdei gyümölcsös lekvár
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyerekem elkezdett lekvárt enni, ezért mindenfélét készítettem.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gyümölcsöket folyóvíz alatt gondosan megmossuk.
  2. Egy nagy edényben feltesszük a tűzhelyre főni, miután a cukrot is hozzákevertük.
  3. 10 perccel a felforrás után hozzákeverjük a zselésítőt, azzal még 5 percig főzzük.
  4. Gondosan kimosott, fertőtlenített befőttes üvegekbe merjük, azonnal fóliával fedjük, tetejét rácsavarjuk.
  5. A lezárt üvegeket 2-3 napra száraz dunsztba helyezzük.

  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 974
elküldve: 1
receptkönyvben: 60
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

szedres-málnás-áfonyás lekvár, vegyes gyümölcslekvár

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

suvkat
suvkat Wed, 2011-08-24 13:48

Megcsináltam, már a színe is elkápráztatott, gyönyörű lila az áfonyától, és az íze is is szuper!

975
málna 1 kg
szeder 1 kg
áfonya 1 kg
dzsemfix 1 csomag
cukor 60 dkg