Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Erdei gyümölcsös palacsinta

Erdei gyümölcsös palacsinta
Erdei gyümölcsös palacsinta
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Végre vége lett a vizsgaidőszaknak, és a csajokkal úgy gondoltuk, ideje összeülni egy kicsit pletyizni. Ráadásul egyikünknek még szülinapja is volt! Na igen, csakhogy az ünnepelt éppen a 90 napos diétát csinálta, szóval eleinte kérdéses volt, hogy mégis mi legyen, hogy legyen... Aztán kiszámoltuk a 'napjait', és nagy örömünkre éppen szénhidrátnapja volt a jeles alkalmon - egyszóval ami csak a fantáziánkba, na meg az utolsó vizsga utáni idegállapotunkba belefért, jöhetett! :D
A neten keresgéltem, mikor rábukkantam Flóra recepjére . Mint kiderült, remek döntés volt: az ünnepelt nemcsak hogy rózsaszín teknősbékát kapott rózsaszín dobozban, rózsaszín virággal és ajándékkártyával, rózsaszín palacsintával és szósszal, de még apukám isteni finom házi rosé borát is sikeresen elfogyasztottuk mellé a pécsi Szent István téren, egy igazi csajos, ultrarózsaszín piknik keretein belül! (Mondanom sem kell, barátnőnk igazi csajos csajszi, a rózsaszín jöhet minden mennyiségben, persze a jó ízlés határain belül :).)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A mártáshoz

ajánlat

A megfelelő alkalom és egy jó társaság! :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A 30 dkg gyümölcsöt megmossuk, megtisztítjuk, pürésítjük. Amennyiben fagyasztottat használunk, engedjük ki szűrőben, majd pürésítsük.
  2. Összekeverjük a lisztet, a cukrot és a gyümölcsöt. Ha túl sűrűnek éreznénk a masszát, önthetünk hozzá pici tejet.
  3. Serpenyőben felolvasszuk a vajat, majd kiveszünk a keverékből két evőkanálnyit, ellapogatjuk a serpenyőben, és megsütjük mindkét oldalát. (Nekem, ha jól emlékszem, 18 db kisebb palacsintára futotta ebből a mennyiségből.)
  4. Ha fokozni akarjuk az élvezeteket, csinálhatunk hozzá erdei gyümölcsös mártást: Veszünk újabb 30 dkg gyümölcsöt, majd azt is pürésítjük. Sűrű szűrőn érdemes átpasszírozni a pépet, hogy a magoktól megszabadítsuk. Ízlés szerint adhatunk hozzá porcukrot, citromlevet/héjat, fahéjat, gyömbért... Fantázia kérdése. Ezzel aztán jól nyakon öntjük a palacsintáinkat.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 237
elküldve: 0
receptkönyvben: 30
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Miss_Darcy

Mióta szakács: 2011.04.27.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gyümölcsös palacsinta, pink palacsinta erdei gyümölcsszósszal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

474
erdei gyümölcs mix 30 dkg
finomliszt 20 dkg
cukor 12 dkg
tej 50 ml
vaj 5 dkg
erdei gyümölcs mix 30 dkg
porcukor 2 ek
citromlé 1 citromból nyert
citromhéj 1 citromból nyert
fahéj 0 ízlés szerint
gyömbér 0 ízlés szerint