Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Erdei gyümölcsös pite vaníliaszósszal

Erdei gyümölcsös pite vaníliaszósszal
Erdei gyümölcsös pite vaníliaszósszal
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük a természetet, a hegyeket, erdőket. Egy kis nosztalgia, amikor az erdő kincsei az asztalunkra kerülnek. A gyönyörű színek, a finom gyümölcsös illat ínycsiklandó, egy fantasztikus erdei kaland.:-D

hozzávalók / 8 adag

Töltelék

Tészta

Vaníliasodó

Dekoráció

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Töltelék: a megmosott, megtisztított gyümölcsöket fűszerekkel, cukorral egy lábosban feltesszük párolni, összesen kb. 10 perc, amíg egy kicsit levet ereszt (sorrend: először mindig a keményebbekkel kezdjük, pl. körte, a legvégén 1-2 percet párolódik az eper és a málna), ha túl híg, akkor 1 evőkanál grízzel sűrítjük.
  2. Tészta: a 3 tojást szétválasztjuk; a fehérjéből kemény habot verünk, félretesszük. A tojássárgákat a cukorral, sóval, vaníliás cukorral, citromhéjjal és a vajjal kikeverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt, és a liszttel elkevert sütőporral még pár percig robotgéppel simára keverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét.
  3. Kör alakú sütőformát kivajazunk, lisztezünk. A tészta kb. 2/3-át az aljára simítjuk, picit felhúzzuk a peremrészre (nem kell teljesen, mert sütés közben a tészta a sütőpor hatására megemelkedik). Ezután egyenletesen beleöntjük a tölteléket, a maradék tésztával befedjük. A lapra vágott, vaníliás cukorral összeforgatott mandulával (vagy mogyoróval) a tetejét megszórjuk.
  4. Előmelegített sütőben kb. 30 percig 160 fokon, aranybarnára sütjük.
  5. Közben elkészítem a vaníliasodót: egy csészében a pudingport a cukorral és 3 evőkanál tejjel kikeverjük, és a forrásban lévő tejbe öntjük, éppen hogy összerottyantjuk, majd lehúzzuk a tűzről, hűlni hagyjuk.
  6. Tálalás: a megsült, langyosra hűlt pitét kb. 5 cm-es cikkekre vágjuk, egy nagy méretű tányér közepére helyezzük. A vaníliaszósszal meglocsoljuk a tetejét és a szélesebb részénél, a vízfürdőn vajjal felolvasztott csokoládéval a szószt bepöttyözzük, és körberakjuk a maradék gyümölccsel.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 008
elküldve: 1
receptkönyvben: 19
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Pancsika

Mióta szakács: 2013.08.11.
41 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
receptverseny: Sió receptverseny
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

álompite, vaníliaszószos pite gyümölcsökkel, gyümölcsös pite vaníliaöntettel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

715
körte 4 kis db
szeder 15 dkg
málna 15 dkg
eper 15 dkg
áfonya 20 dkg
meggy 20 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
citromhéj 1 tk
fahéj 1 kávéskanál
szegfűszeg 1 kávéskanál
gyömbér 1 kk
búzadara 1 csapott ek
tojás 3 db
cukor 15 dkg
vaj 15 dkg
tejföl 2 dl
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 10 dkg
finomliszt 20 dkg
himalája só 1 csipet
vaníliás cukor 1 csomag
sütőpor 1 csomag
citromhéj 1 teáskanál
mandulapehely 10 dkg
tej 6 dl
vaníliás pudingpor 3 ek
cukor 3 ek
erdei gyümölcs mix 10 dkg
csokoládé 5 dkg
vaj 1 dkg