Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Erdei gyümölcsös sajtkrémtorta

Erdei gyümölcsös sajtkrémtorta
Erdei gyümölcsös sajtkrémtorta
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valami könnyed, kissé fanyar, nem túl édes tortát szerettünk volna készíteni. Erdei gyümölcsök, sajtkrém/túró, joghurt - e hozzávalók alapján keresgéltünk a receptek között, mikor rátaláltunk a bakeorbreak.com oldalon lévő receptre, ami a három hozzávaló tökéletes elegyét sűríti egyetlen szuper finom tortába.

hozzávalók / 8 adag

Erdei gyümölcsös mártás

Torta tészta

Sajtkrém

Díszítés

  • 1 dkg mandula (a torta tetejét megszórhatjuk mandulával, darált dióval, ami éppen akad otthon)
Szólj hozzá!

elkészítés

Erdei gyümölcsös mártás

  1. A gyümölcsöket, legyenek azok frissek vagy fagyasztottak, egy lábosban, közepes lángon forraljuk össze 5 dl vízzel és a citromlével.
  2. Két evőkanál kukoricakeményítőt keverjünk el két evőkanál vízzel, majd adjuk a gyümölcsökhöz. Ha besűrűsödött, vegyük le a tűzről, és hagyjuk lehűlni.

Torta tészta

  1. A kimért lisztet, sütőport, szódabikarbónát, sót keverjük össze, majd szitáljuk át egy keverőtálba.
  2. Adjuk hozzá a lisztes keverékhez a szoba-hőmérsékletű vajat és a cukrot, morzsoljuk össze őket, amennyire csak tudjuk. Vegyünk ki egy maroknyit a keverékből, és tegyük félre, hogy később a torta a tetejére szórjuk, díszítésképp (kissé morzsás az állaga, de így jó).
  3. Ezután mehet a tésztába a reszelt citromhéj, vanília aroma, joghurt és a tojás. Dolgozzuk jól össze a hozzávalókat, akár kézzel, akár géppel.
  4. Kivajazott tortaformába (az enyém 24 cm átmérőjű) öntjük a keveréket, és minél egyenletesebben eloszlatjuk, de nem kell tökéletesnek lennie.
  5. A sütőt melegítsük elő 180 fokra.

Sajtkrém

  1. Egy tálban keverjük össze a sajtkrémet, cukrot, tojást és a citromlevet, kanállal vagy habverővel, ha úgy könnyebb.
  2. A sajtkrémes keveréket a tésztára öntjük, erre öntjük rá a kihűlt erdei gyümölcsös mártást.

Díszítés

  1. A torta tetejét megszórjuk mandulával/dióval, és a korábban félretett morzsás tésztával, majd a sütőben 180 fokon kb. 30-40 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 253
elküldve: 0
receptkönyvben: 19
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

e.luca

Mióta szakács: 2015.02.19.
1 recept

receptjellemzők

konyha: angol
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

erdei gyümölcsös sajttorta, sajttorta erdei gyümölcsös mártással, sajttorta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

béládé
béládé Mon, 2015-03-02 10:10

Köszönöm a receptet, szuper finom a torta, egyből a család kedvence lett!

382
erdei gyümölcs mix 5 dkg
víz 5 dl
citromlé 0.5 citromból nyert
víz 2 ek
kukoricakeményítő 2 evőkanál
cukor 2 ek
finomliszt 22 dkg
sütőpor 0.5 teáskanál
szódabikarbóna 0.5 teáskanál
1 kávéskanál
vaj 10 dkg
cukor 10 dkg
citromhéj 0.5 citromból nyert
vaníliaaroma 1 teáskanál
joghurt 170 g
tojás 1 db
krémsajt 17 dkg
cukor 5 dkg
tojás 1 db
citromlé 0.5 citromból nyert
mandula 1 dkg