Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Erdei gyümölcsös tekercsek

Erdei gyümölcsös tekercsek
Erdei gyümölcsös tekercsek
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hamarosan jön a friss gyümölcs, így kifogyasztom a tavaly eltett adagokat, hogy legyen hely az újnak.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk, belekeverjük a mézet, hozzámorzsoljuk az élesztőt és megkelesztjük.
  2. Ezután következhet a tojás, joghurt, olvasztott vaj, nyírfacukor, vanília kivonat, sikér, citruspor, végül a liszt, melyekből ruganyos tésztát dagasztunk és kelesztjük 50-60 percig.
  3. A megkelt tésztát lisztezett deszkán 3 részre osztjuk, kinyújtjuk kb 40x15-20 cm-es téglalappá (1/2 cm vastagra) 2/3-ig megszórjuk gyümölccsel (én fagyottan tettem bele), fahéjas porcukorral meghintjük, feltekerjük és 12 részre elvágjuk.
  4. A kis hengereket vágott felükkel felfelé szilikon muffinsütőbe tesszük, megkenjük tojással (a maradék tojásfehérjék pont jók erre), és előmelegített sütőben megsütjük őket. Összesen ebből az adagból 36 db lett.
  5. Rácsra szedve hűtjük őket. Aki szereti, porcukorral is megszórhatja tálaláshoz.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 314
elküldve: 1
receptkönyvben: 164
elkészítve: 1/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

gyümölcsös tekercsek, gyümölcsös kelt tészta, gyümölccsel töltött kelt tekercsek

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

NovakAndi
NovakAndi / NovakAndi Thu, 2012-08-23 21:13

Kedves Éva!

Ez érdekes, nekem az volt eddig az információm, hogy a nyírfacukor lúgosít, így nem lehet vele élesztős tésztát készíteni, mivel "megöli" a gombákat. Így érdeklődnék a tapasztalatokról, mivel itt úgy látom, nyírfacukrot használtál élesztős tésztához.
Köszönöm!!! Andi

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Fri, 2012-08-24 06:57

Kedves Andi! Való igaz, lemaradt, az élesztőt mindig 1-2 kanál mézen kelesztem meg. Ilyen lett. Egyszer próbáltam nyírfacukorral keleszteni, és valóban nem történt semmi. Elnézést, korrigálom a receptet. Köszönöm a figyelmeztetést. Üdv: Évi néni
Most nézem. hogy így is írtam le. Szóval keleszteni nem szoktam nyírfacukorral, de a tésztába teszek (amennyiben éppen van itthon), akkor már nem szokott probléma lenni.

NovakAndi
NovakAndi / NovakAndi Fri, 2012-08-24 14:55

Kedves Éva, köszönöm, nem tudtam, hogy kelesztést követően nem okoz problémát a nyírfacukor. Ezt majd én is megpróbálom. Köszönöm még egyszer!

Szisza
Szisza / Szisza Thu, 2012-06-07 12:34

Nagyon jól néznek ki! Viszont egy kérdés...itthon csak szárított élesztő van, az is jó lehet?

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Thu, 2012-06-07 18:54

Természetesen. Fele annyi súlyú kell, mint a frissből. Jó sütést kívánok hozzá. Üdv: Évi néni

474
finomliszt 100 dkg
vaj 12 dkg
tej 2 dl
méz 1 ek
friss élesztő 5 dkg
joghurt 3.5 dl
1 csipet
tojássárgája 3 db
tojásfehérje 1 db
xilit 8 dkg
vanília kivonat 1 teáskanál
sikér 1 ek
aszkorbinsav 1 csipet
citruspor 3 g
erdei gyümölcs mix 50 dkg
porcukor 3 ek