Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Erdei gyümölcstorta

Erdei gyümölcstorta
Erdei gyümölcstorta
70 perc / előkészület: 60 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Július 13-án volt tatám szülinapja, és nekem ez a torta volt az ajándékom. Nagy sikert aratott. 

hozzávalók / 8 adag

A piskótalaphoz

A vajkrémhez

Az összeállításhoz és a díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pudingport kikavarjuk 3-4 ek hideg tejjel. A többi tejet felforraljuk. Folyamatos keverés mellett beleöntjük a pudingport, és készre főzzük. Hagyjuk kihűlni. 
  2. Miután kihűlt a puding, a margarint a cukorral jól kikeverjük. Hozzáadjuk a pudingot, és habosra keverjük.
  3. A piskótalapot 4 egyenlő részre vágjuk. Az alsó lapot megkenjük vajkrémmel, és megszórjuk az erdei gyümölccsel, majd rátesszük a következő lapot. Addig folytatjuk, míg rá nem kerül a 4. lap is.
  4. A legfelső lapot vékonyan megkenjük vajkrémmel, vékonyan megszórjuk étkezési keményítővel, és kirakjuk a gyümölcsökkel. 
  5. A tortát körbepapírozzuk, és nyomózsákkal vékonyan tejszínhabbal keretezzük, hogy ne folyjon le a zselé. Hűtőbe tesszük, míg elkészítjük a zselét.
  6. A zselét és a 8 dl vizet egy edénybe öntjük, és folyamatosan kevergetve felforraljuk, majd lehűtjük. Ha már langyos a zselé, kivesszük a tortát a hűtőből, és szép óvatosan leöntjük a zselével. 
  7. Ha megkötött a zselé, óvatosan lehúzzuk a torta oldaláról a papírokat, és bekenjük vajkrémmel a torta oldalát úgy, hogy eltakarja a piskótát. Végül a torta tetejét nyomózsákkal díszítjük. 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 26 501
elküldve: 5
receptkönyvben: 116
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Kishuszka

Mióta szakács: 2010.02.18.
21 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

erdei gyümölcsös torta, gyümölcstorta erdei gyümölcsökkel, málnás-szedres torta, szülinapi gyümölcstorta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kishuszka
Kishuszka / Kishuszka Thu, 2011-08-25 10:18

A fél kg margarin azért kell bele hogy jó krémes legyen a torta krémje és könnyebben lehessen betölteni a tortát és persze könnyebben lehet a habzsákkal is mintázni hogy ha nem kemény a krém!

Kishuszka
Kishuszka / Kishuszka Thu, 2011-08-25 10:17

A keményitő azért kell hozzá, hogy ha véletlen levet engedne a gyümölcs nem engedi a keményitő hogy befogja a piskótát. És mi a cukrászdába is igy szoktuk csinálni. további szép napot!

959
tojás 6 db
cukor 6 ek
finomliszt 6 evőkanál
sütőpor 1 késhegynyi
tej 1 l
vaníliás pudingpor 3 csomag
cukor 25 dkg
margarin 50 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
erdei gyümölcs mix 600 g
tortazselé 3 csomag
víz 8 dl
habtejszín 2 dl
étkezési keményítő 1 csapott ek