Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Erdeigyümölcsös bonbon

Erdeigyümölcsös bonbon
Erdeigyümölcsös bonbon
67 perc / előkészület: 60 perc főzés: 7 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Karácsonykor felesleges ajándékok helyett én úgy döntöttem, hogy inkább egy doboz bonbont, adok mindenkinek, úgyis mindenki az ételnek örül legjobban a mi családunkban. Csináltam vagy 6 különböző féle bonbont (4 napig dolgoztam rajtuk, és még mindig folyamatban van egy), de minden percét élveztem. Viszont még a plafonról is a csokit vakartam a végére, valahogy nem tudok csokival szépen dolgozni. 

Na, szóval ez az egyik recept, amit használtam.

hozzávalók / 7 adag

ajánlat

Macerásnak hangozhat az egész (mert az is), de ha egyszer az ember rákapott a munkamenetre, és tudja, mit hogyan kell, akkor utána úgy megy, mit a karikacsapás.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fagyasztott gyümölcsöket hagyjuk felolvadni, majd botmixerrel pürésítjük az egészet, és egy szűrőn kanállal átnyomkodjuk, hogy ne maradjanak magok a mixben. Nem lesz túl sok ez a mennyiség, de pont elég lesz.
  2. Ezután ezt a gyümölcsös mixet a mézzel átforrósítjuk, majd hozzáadjuk a tejszínt, hogy az is átmelegedjen, és levesszük a tűzről. Ekkor adjuk hozzá az 50 g fehér csokit, és addig kevergetjük, amíg teljesen fel nem olvadnak benne a csokidarabok. Hagyjuk hűlni.
  3. A maradék csokit elosztjuk 2/3 és 1/3 arányban. Először is a csoki 2/3-ából elveszünk 2-3 kockát, amit félreteszünk. A maradékot felolvasztjuk mikróban, amíg sima nem lesz, majd hozzáadjuk a félretett kockákat (legegyszerűbben így lehet temperálni a csokit). Kikenjük a formákat (lehet ezt ecsettel, én egy kanál hátulját használtam), és egy kicsit az asztalhoz ütögetjük, hogy a csoki kitöltsön minden részt, és a levegőbuborékok kiszabaduljanak, hűtőbe tesszük, és hagyjuk megszilárdulni.
  4. A kis formákat megtöltjük az elkészült töltelékkel, de ne teljesen a tetejéig, mert akkor nem fogjuk tudni bezárni a bonbonokat, vissza a hűtőbe, hogy kicsit összeálljon a töltelék.
  5. Hűtőből kivéve a maradék 1/3 csokit ugyanúgy olvasztjuk fel, mint az előző adagot, majd a bonbonok tetejére húzzuk, ezzel adjuk meg az alját a bonbonoknak, úgyhogy nem kell, hogy tökéletesre sikerüljenek. Hűtőbe tesszük, hogy a csoki megszilárduljon.
  6. A formákból kinyomkodva kis bonbonos papírokba tesszük őket és a tetejét, úgy díszítjük, ahogy jólesik. (Nekem van itthon ehető ételcsillám, én kis ecsettel azt tettem a tetejükre, hogy szépen csillogjanak, bár nem igazán látszik sajnos.)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 338
elküldve: 0
receptkönyvben: 41
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Júlia

Mióta szakács: 2010.10.24.
104 recept

receptjellemzők

egyéb elnevezések

fehércsokis bonbon, gyümölcsgolyó

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

149
erdei gyümölcs mix 150 g
fehér csokoládé 100 g
méz 1 ek
habtejszín 30 ml
fehér csokoládé 50 g