Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Erdeigyümölcsös csiga blundel tésztából

Erdeigyümölcsös csiga blundel tésztából
Erdeigyümölcsös csiga blundel tésztából
80 perc / előkészület: 60 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem a vajas tésztákat. Szerintem bármi, ami vajjal készül, az csak jó lehet. Készítettem már házilag is leveles tésztát, így természetesen ezt is ki akartam próbálni. Nem bonyolult, csak kissé időigényes, de megéri a várakozást.

hozzávalók / 12 adag

Tészta

Töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A lisztből elveszünk 10 dkg-ot, és gépben összegyúrjuk a vajjal. Nem kell nagyon keverni, csak amíg homogén lesz. Fóliába csomagolva a hűtőbe tesszük a keveréket.
  2. A maradék lisztből az instant élesztővel, tojássárgájával, sóval, cukorral és a langyos tejjel tésztát gyúrunk, míg szép sima, ruganyos, a tál falától elváló lesz, majd letakarva 40 percet pihentetjük.
  3. A pihentetett, megkelt tésztát lisztezett munkafelületre borítjuk. Négy égtáj irányába négy "fület" húzunk ki belőle. A tészta közepére helyezzük a vajas kockát, és mind a négy fület ráhajtjuk, majd nyújtófával óvatosan minden irányba egyenletesen nyújtjuk téglalap alakra, míg 1 cm vékony lesz. Utána képzeletbeli harmadánál egyszer jobbról, majd balról behajtjuk a tésztát. Fordítunk rajta 90 fokot, és úgy is kinyújtjuk téglalap alakúra. Ekkor képzeletbeli négy részre osztva mindkét oldalról behajtjuk a tésztát a közepéig, majd a két lapot egymásra hajtjuk. Fóliával letakarva 20 percre hűtőbe rakjuk pihenni.
  4. 20 perc eltelte után újra kinyújtjuk a tésztát, és az első hajtáshoz hasonlóan jobbról, balról hajtogatunk, majd megint 20 perc pihentetés következik.
  5. A hűtőből kivett tésztát kinyújtjuk téglalap alakúra, elterítjük rajta a cukorral, fahéjjal megszórt erdei gyümölcsöket, és a tésztát feltekerjük. 2,5-3 cm-es szeletekre vágjuk, s a vágott lapjával lefele sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük egymástól távol, mert nőni fognak. 25-30 percet pihentetjük, míg a sütőt előmelegítjük 200 fokra hőlégkeverésen.
  6. 200 fokon, hőlégkeverésen 20 perc alatt aranybarnára sütjük a csigákat.

Töltelék

  1. Az erdei gyümölcsöket megszórjuk cukorral és fahéjjal. Ha mélyhűtöttet használunk, rászitálhatunk egy kanál lisztet, hogy felszívja a levét.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 39x40 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 677
elküldve: 0
receptkönyvben: 29
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

blundell tésztás csiga, kelt leveles csiga

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

354
finomliszt 50 dkg
vaj 25 dkg
tej 2.5 dl
gyümölcscukor 2.5 dkg
5 g
tojássárgája 1 db
instant élesztő 7 g
erdei gyümölcs mix 40 dkg
gyümölcscukor 4 dkg
fahéj 1 kávéskanál