Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Erdeigyümölcsös-hűsítő joghurttorta

Erdeigyümölcsös-hűsítő joghurttorta
Erdeigyümölcsös-hűsítő joghurttorta
90 perc / előkészület: 60 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazi nyári, hűsítő finomság. A torta könnyedsége miatt jólesően hat a forró napokon elköltött egy-egy ebéd vagy vacsora után. Saját recept.

hozzávalók / 12 adag

A tortalapok elkészítése

A joghurtkrém készítése

Díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

A tortalapok elkészítése

  1. 3 tojást felütünk, szétválasztjuk külön edénybe a sárgáját és a fehérjét. A sárgájához hozzáadjuk a 3 kanál cukrot, és fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a 2 kanál vizet és 1 kanál olajat, majd eldolgozzuk benne. Az előzőleg összevegyített sütőporos lisztet is hozzáadjuk, majd a tojások felvert habját is lazán eldolgozzuk benne, vigyázva, hogy ne törjük a habot.
  2. Előmelegített sütőben 160 fokon kb. 10 perc alatt aranybarnára sütjük tűpróbáig. Ezt még kétszer megismételjük, és kihűtjük a 3 lapot.

A joghurtkrém készítése

  1. A tejszínhabot kezdjük el felverni, majd amikor már majdnem teljesen kész, adagoljuk hozzá a zselatint. Ha kész, hozzáadagoljuk a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd a 2 nagy doboz erdeigyümölcsös-joghurtot.

Díszítéshez

  1. Állítsuk össze a tortát. Mindegyik gyümölcsből annyit teszünk félre, amennyi a tetejére kell majd. A tortaforma aljába lerakjuk az első lapot. A joghurtkrém harmadát elsimítjuk rajta, és megszórjuk a maradék gyümölcsök felével. Ráhelyezzük a középső tortalapot, és finoman lelapogatjuk, majd jön a krém, majd erre szintén a gyümölcsök. Erre tesszük a felső tortalapot. A maradék krémet elsimítjuk rajta, és minimum 4 órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy megdermedjen a krém.
  2. Ezután ha jól lehűlt a tortánk, óvatosan levesszük a kapcsot a tortáról. Felverjük a habtejszínt a leírás szerint, majd díszítjük vele a torta tetejét. Tetszőlegesen helyezzük el a gyümölcsöket a tortán.
  3. Megjegyzésként a képen körben a tortán kivik is vannak. Nem volt elég eper itthon, ezért helyettesíti a kivi. Hosszában, félbevágva, a vágott felülettel rakjuk a tortaformához sorban, és ezután halmozzuk bele a joghurtkrémet. Nem biztos, hogy a tortaforma pereme elég magas. Én úgy oldottam meg, hogy 3 összefogott, keresztben összehajtott A4-es lapokat helyeztem körben belülre. Így jelentősen túlért a peremen.
  • sütési hőfok: 160°C
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 457
elküldve: 0
receptkönyvben: 7
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

SweetSzenilla

Mióta szakács: 2013.09.13.
51 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: közepes
receptverseny: Nagy nyárzáró receptverseny, Szerelemtorta receptverseny
szezon: nyár
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

gyümölcstorta, joghurttorta, erdeigyümölcsös-torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

589
tojás 9 db
finomliszt 9 evőkanál
sütőpor 1.5 csomag
napraforgó olaj 3 ek
víz 6 ek
cukor 9 ek
gyümölcsjoghurt 800 ml
zselatinfix 4 csomag
porcukor 5 púpozott ek
vaníliás cukor 2 csomag
habtejszín 1000 ml
áfonya 25 dkg
szeder 25 dkg
málna 25 dkg
eper 25 dkg
kivi 1 db
borsmentalevél 1 maréknyi
habtejszín 200 ml
habfixáló 1 csomag