Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Erdeigyümölcsös-piskótatekercs

Erdeigyümölcsös-piskótatekercs
Erdeigyümölcsös-piskótatekercs
60 perc / előkészület: 45 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A süteményt a Nosalty Pirossüti-receptversenyre készítettem, amely verseny a hemofíliára, azaz a vérzékenységre hívja fel a figyelmet. A díszítések láttán a vérre, vér színére asszociálhatunk, a piros gumicukor alakja pedig engem kifejezetten egy vérlemezkére emlékeztet.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Első lépésként a piskóta piros díszítését készítjük el. Ehhez a tojásfehérjét, a 3-3 ek, porcukrot és lisztet, a puha vajat kikeverjük, majd hozzáadjuk az ételfestéket. Sütőpapírral kibélelt tepsimre (36 cm x 23 cm) egy kiskanál segítségével, hosszanti és kereszt irányba csíkokban rácsorgatjuk a keveréket. Ezt követően szikkadni hagyjuk 10 percig.
  2. Elkészítjük a piskóta tésztáját, amelyhez a tojások sárgáját, a cukrot, a lisztet, az egy evőkanál vizet habosra keverjük. Egy másik tálban a tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd kis adagokban a tojássárgájás keverékhez adjuk. A piskótatésztát óvatosan a "mintára" lapátoljuk, elegyengetjük, majd előmelegített sütőben 180 Celsius fokon 15 percig sütjük.
  3. A krémhez a mascarponét a porcukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük, majd a már előzőleg a habfixálóval kemény habbá vert tejszínt kanalanként hozzákeverjük. A krémből a díszítéshez nagyjából 5 púpos ek. krémet betöltünk egy csillagfejjel ellátott nyomózsákba, és félretesszük.
  4. A piskótát - nedves konyharuhába tekerve - kihűtjük, majd megtöltjük a krémmel, megszórjuk a lecsepegtetett erdei gyümölcs keverékkel, majd óvatosan feltekerjük.
  5. A piskótatekercs tetejére kis halmokat nyomunk a nyomózsák segítségével, majd 1-1 gumicukrot nyomunk a közepükbe. A gumicukorból értelemszerűen a pirosakat használtam fel.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 946
elküldve: 0
receptkönyvben: 18
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

doban2

Mióta szakács: 2019.04.15.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, húsvét, Anyák napja, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Piros Sütis Receptverseny
mikor: ebéd, uzsonna
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

piskótarolád

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1076
finomliszt 4 ek
tojás 4 db
cukor 4 ek
víz 1 ek
tojásfehérje 1 db
finomliszt 3 púpozott ek
porcukor 3 ek
vaj 1 ek
ételfesték 1 kávéskanál
mascarpone 40 dkg
habtejszín 200 ml
habfixáló 1 csomag
porcukor 20 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
erdei gyümölcs mix 25 dkg
gumicukor 25 g