Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Erdélyi csorba húsgombóccal Sylvia Gasztro Angyal konyhájából

Erdélyi csorba húsgombóccal Sylvia Gasztro Angyal konyhájából
Erdélyi csorba húsgombóccal Sylvia Gasztro Angyal konyhájából
75 perc / előkészület: 30 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tartalmas, laktató és pikáns leves.

hozzávalók / 6 adag

A leveshez

A gombóchoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajon megdinszteljük a vöröshagymát.
  2. Hozzáadjuk a kis darabokra vágott karalábét és zellert, valamint a karikára vágott répákat.
  3. Felöntjük kb. 2-3 l vízzel, ízesítjük sóval, borssal, babérlevéllel, lestyánnal, és hozzáadjuk a 2 db zöldségleves kockát, majd hagyjuk főni.
  4. A darált húshoz hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a sót, a borsot, 1 tojást és a rizst. Gusztusos, kicsi gombócokat formázunk, és beletesszük őket a forrásban lévő levesbe. Addig főzzük, ameddig a zöldségek és a gombócok is megpuhulnak (kb. 45 perc).
  5. Ezután elkészítjük a tejfölös habarást, óvatosan beleöntjük a szintén forrásban lévő levesbe. Ízesítjük citromlével, ha van, akkor apróra vágott friss lestyánnal (ha nincs, akkor szárított lestyánt használunk).
  6. Felforralás után tálalhatjuk is.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 10 971
elküldve: 3
receptkönyvben: 164
elkészítve: 10/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Sylvia Gasztro Angyal

Mióta szakács: 2014.04.21.
114 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

erdélyi csorba, húsgombócos csorbaleves, húsgombócos erdélyi leves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

levendula972
levendula972 Fri, 2016-06-03 08:12

Helló! Ugye jól gondolom, hogy a gombóc készítésnél a rizst nem kell előre megfőzni, mert a levesben majd megfől? Köszi a segítséget! :)

349
napraforgó olaj 3 ek
vöröshagyma 1 db
karalábé 1 kis db
zeller 1 kis db
sárgarépa 4 db
fehérrépa 2 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
babérlevél 2 db
lestyán 0 ízlés szerint
leveskocka 2 db
tejföl 2 dl
finomliszt 2 evőkanál
citromlé 1 ek
víz 3 l
darált marhahús 50 dkg
fokhagyma 3 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tojás 1 db
rizs 5 dkg