Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Erdélyi lucskos káposzta ahogy Glaser készíti

Erdélyi lucskos káposzta ahogy Glaser készíti
Erdélyi lucskos káposzta ahogy Glaser készíti
80 perc / előkészület: 15 perc főzés: 65 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A levest megszórhatjuk friss, apróra vágott kaporral, és ízesíthetjük 1-2 ek ecettel is. Friss, fehér kenyérrel tálaljuk.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát apróra vágjuk, a forró olajban üvegesre dinszteljük, megszórjuk a paprikával, elkeverjük, majd felöntjük kb. 1,25 l vízzel, sóval ízesítjük.
  2. Hozzáadjuk a falatnyi darabokra vágott húst, felfőzzük, lefedve kb. 30-45 percig főzzük, míg a hús majdnem puha.
  3. A káposztát 4-be vágjuk, a torzsát kivágjuk, a káposzta negyedeket kettévágjuk, majd kb. ujjnyi vastagságú csíkokra vágjuk, és betesszük a levesbe.
  4. Hozzáadjuk a csombort és a köményt, felfőzzük, lefedve kb. 20 percig főzzük, míg a káposzta megpuhul.
  5. A lisztet simára keverjük a tejföllel, keverünk hozzá 1-2 merőkanálnyit a forró levesből, majd a leveshez öntjük, és besűrítjük vele.
  6. Sóval, borssal ízesítjük.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 118 623
elküldve: 6
receptkönyvben: 93
elkészítve: 12/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tarjás káposztaleves, füstölt tarjás-tejfölös káposzta, lucskos káposzta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

márta66
márta66 Wed, 2018-01-17 10:51

Örömmel láttam a receptedet:-) nagyon szeretem a lucskos-káposztát. Erdélyi nagymamám a csomboron kívül tárkonyt és kaprot is tett bele. Egyszer próbáld ki:-)

juhjud
juhjud Sat, 2016-05-14 19:46

Nagyon egyszerű, és isteni finom lett. Köszönöm a receptet!

314
vöröshagyma 1 közepes db
napraforgó olaj 1 ek
fűszerpaprika 0.5 teáskanál
víz 1.25 l
0 ízlés szerint
füstölt tarja 300 g
káposzta 750 g
borsikafű 1 ek
őrölt fűszerkömény 0.5 kávéskanál
finomliszt 1 púpozott ek
tejföl 200 g
bors 0 ízlés szerint