Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Erdélyi lucskoskáposztaleves

Erdélyi lucskoskáposztaleves
Erdélyi lucskoskáposztaleves
105 perc / előkészület: 15 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon egyszerű leves, két fő alapanyag kell hozzá, hús és káposzta, ami általában mindig van otthon. Minél egyszerűbb, annál finomabb. Ez nem korhelyleves.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

 Tejföllel és erőspaprikával tálaljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst darabokra vágjuk, és feltesszük főni  kevés sóval.
  2. A kaprot meg a borsikafüvet cérnával összekötjük (hogy később ki tudjuk venni a levesből), és hozzáadjuk ezt is.
  3. Ha majdnem megfőtt a hús, akkor a káposztát 2x2 cm-es kockákra feldaraboljuk, és beletesszük a fővő vízbe.
  4. A hagymát apróra  vágjuk, és olajon megdinszteljük. Pirospaprikát teszünk hozzá, és a leveshez adjuk.
  5. Ha a hús és a káposzta megfőtt, akkor behabarjuk. 
  6. Ecettel, borssal ízesítjük.

 

 


  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 72 047
elküldve: 12
receptkönyvben: 334
elkészítve: 11/12
Facebookon megjelent: -

szakács

e-mil

Mióta szakács: 2009.12.04.
4 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves

egyéb elnevezések

lucskos káposzta bő lével, lucskoskáposzta-leves borsikafűvel, lucskoskáposzta-leves csomborral

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

rózsa1950
rózsa / rózsa1950 Thu, 2014-07-03 13:18

Fűszernövény ként bizony kapor és borsikafű, sűríteni rántás, savanyítani friss paradicsom. ÍGY AZ IGAZI !!

vviz
vviz Mon, 2014-02-17 18:18

Nagyon köszönöm, hogy végre rátalálhattam!!!! Nagymamám is így főzte Parajd-Sófalváról. Mintha csak az Ő főztjét ettem volna.......

vanilia61
vanilia61 Fri, 2012-05-18 21:17

Erdélyben a lucskoskáposztában nem tesznek kaprot és paradicsomos rántást tesznek bele.a borsikafű az oké!!Egyébként én is imádom:))

ozsvathtunde
ozsvathtunde Mon, 2014-05-05 18:47

De bizony tesznek bele kaprot, viszont az igaz, hogy ecet helyett paradicsommal savanyítjuk és nem habarással hanem rántással sűrítjük mi is.De a habarásos, ecetes változatát készítik többen.

lizzi
lizzi / lizzi Tue, 2012-02-28 14:19

Én szoktam még pici füstölt húst is beledobni ,na akkor az igazán finom!Próbáljátok ki!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2011-02-02 00:39

Nagyon finom lett. Amerikai ferjemnek nagyon izlet..3 tanyeral evett meg..

meskete
meskete Thu, 2010-02-04 22:12

Megcsináltam. Szuper finom. Főleg így télen egy kis új szint hozott a csütörtökömbe. Köszi a receptet. A férjem imádta.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2009-12-17 12:27

Nagyon tetszik a receptet! Kérünk még sok ilyet!!! Nekem is van egy recept oldalam, ha gondolod látogasd meg.. ott is fel lehet tölteni recepteket.. :) Nem spammelni akarok csak megemlítem.

Melinda recept oldala

Gargoyle
P. / Gargoyle Wed, 2009-12-16 14:50

Még-még, tegyél még fel ilyen jó kis erdélyi recepteket! :-)
Ezekből sosem elég.
Szép Ünnepeket!
Eszter

387
káposzta 1.5 kg
sertéshús 0.5 kg
kapor 1 csokor
borsikafű 2 szál
vöröshagyma 1 db
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tejföl 4 ek
finomliszt 2 evőkanál
tej 0.5 dl
ecet 1 teáskanál