Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Erdélyi pörkölt tojásos nokedlivel, házi recept alapján

Erdélyi pörkölt tojásos nokedlivel, házi recept alapján
Erdélyi pörkölt tojásos nokedlivel, házi recept alapján
135 perc / előkészület: 15 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazi erdélyi ünnepi étel, aminek az egyedülálló ízét a különféle húsok (sertés, marha, borjú) adják, tálalhatjuk puliszkával, tarhonyával vagy galuskával.

Ez a verzió most kétféle hússal és tojásos nokedlivel készült, házi recept alapján.

hozzávalók / 6 adag

A tokányhoz

A tojásos nokedlihez

Szólj hozzá!

elkészítés

A tokányhoz

  1. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, majd egy nagy lábasban lepirítjuk. Kihalásszuk a pörcöket, majd üvegesre pároljuk a szalonnazsíron a vöröshagymát.
  2. A tűzről lehúzva megszórjuk pirospaprikával, elkeverjük, majd kevés vizet adunk hozzá, és lepirítjuk, óvatosan, nehogy odakapjon.
  3. Hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott marhahúst, sózzuk, majd kevés vizet hozzáadva félpuhára pároljuk. (Figyeljünk rá, hogy mindig legyen a hús alatt egy kevés víz. Ezt folyamatosan pótolni kell!)
  4. Ha a hús kezd puhulni, hozzáadhatjuk a csíkokra vágott sertéshúst is, majd sózzuk-borsozzuk, és további 15-20 percig pároljuk.
  5. Felaprítjuk a paprikákat, paradicsomot, és ezeket is hozzáadjuk, és addig főzzük, míg a húsok teljesen megpuhulnak. Selymes, sűrű szaftot kell kapnunk.
  6. Közben elkészítjük a tojásos nokedlit.
  7. Egy kis tálban simára keverjük a tejfölt a liszttel, majd egy kevés (0,5-1 dl) vízzel, és folyamatos keverés mellett a tokányhoz adjuk.
  8. Felforraljuk, majd a tojásos nokedlivel és kisült pörccel tálaljuk.

A tojásos nokedlihez

  1. Egy nagy tálban felverünk 2 db tojást, a só és a víz társaságában.
  2. Folyamatos keverés mellett, részletekben hozzáadjuk a lisztet, és simára keverjük. Ragacsos, nyúlós masszát kell kapnunk.
  3. Lobogó, sós vízbe szaggatjuk a masszát, majd néhány perc alatt kifőzzük, leszűrjük, és egy kevés olajjal összeforgatjuk.
  4. Egy kis tálban felverjük a maradék 4 tojást, sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben 1 evőkanál vajat vagy zsírt hevítünk, beleforgatjuk a nokedlit, majd leöntjük a felvert tojásokkal, végül lazán összeforgatjuk.
  5. Azonnal tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 29
össznézettség: 17 147
elküldve: 1
receptkönyvben: 154
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
1196 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
kategória: pörkölt
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

sertéspörkölt, marhapörkölt

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

915
füstölt szalonna 10 dkg
vöröshagyma 2 db
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
marhalábszár 50 dkg
sertéslapocka 50 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
paradicsom 2 db
paprika 1 db
hegyes erős paprika 1 db
víz 1 l
tejföl 2 dl
finomliszt 1 ek
tojás 6 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
víz 2 dl
finomliszt 50 dkg
sertészsír 1 ek
napraforgó olaj 1 ek