Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Erdélyi töltött karaj

Erdélyi töltött karaj
Erdélyi töltött karaj
120 perc / előkészület: 30 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon  mutatós és finom húsétel. Vendégváráshoz ideális. Hidegen könnyebben és szebben lehet szeletelni, ezért érdemes előző este elkészíteni.


hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Burgonyapürével és hideg, száraz fehérborral tálaljuk!
 


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rizst megfőzzük. A sonkát kisebb kockára vágjuk.
  2. A káposztát, ha túl savanyú, akkor kicsit átmossuk vízzel. Jól kinyomkodjuk, majd  felaprítjuk. Egy tálban összekeverjük a tojással, a rizzsel,meg a sonkával. Sózzuk, borsozzuk, borsikával meg bazsalikommal fűszerezzük.
  3. A húst hosszában felszúrjuk, jók kitágítjuk a lyukat és a tölteléket belenyomjuk. A hús külsejét megsózzuk, majd forró olajban néhány perc alatt körben pirosra sütjük.
  4. Tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben 60-70 perc alatt puhára sütjük. (Ha kell egy kis vizet öntünk alá.)
  5. A húst kiemeljük a tepsiből, a visszamaradt zsírt egy kis lábasba öntjük. A  paradicsompürével és a liszttel 1-2 percig pirítjuk. Borral és egy kevés vízzel  felöntjük. 2-3 percig forraljuk. Leszűrjük.
  6. A felszeletelt karajt ezzel a paradicsomos pecsenyelével tálaljuk.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 31 860
elküldve: 5
receptkönyvben: 316
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
alkalom: húsvét, karácsonyi hidegtálak
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

káposztával töltött karaj paradicsomszósszal, káposztával töltött karaj, karaj káposztával és sonkával töltve

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

629
sertés rövidkaraj 1 kg
savanyú káposzta 20 dkg
tojás 1 db
rizs 4 dkg
sonka 10 dkg
bors 0 ízlés szerint
borsikafű 1 kk
bazsalikom 3 csipet
napraforgó olaj 5 ek
sűrített paradicsom 2 dkg
fehérbor 1 dl
cukor 0.5 teáskanál
víz 1 dl