Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Erdélyi túrós palacsinta

Erdélyi túrós palacsinta
Erdélyi túrós palacsinta
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet több mint 20 éve találtam egy újságban. Nagy kedvenc lett nálunk akkoriban. Aztán valahogy elfelejtődött, nagyon ritkán készítettem el. Most a nagylányomnak eszébe jutott, megcsináltam. Azt hiszem, gyakori fogás lesz nálunk megint. Én mindig dupla adagot készítek.

hozzávalók / 4 adag

A palacsintához

A töltelékhez

ajánlat

Desszertnek, de kiadós leves mellé második fogásnak is kitűnő.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az áttört túrót simára keverjük a tojások sárgájával, az ízesítőkkel, a tejföl felével, kevés tejjel lazítjuk, hozzáadjuk a tojások habját. 1/3 részét félretesszük, a többivel megtöltjük a palacsintákat.
  2. Felgöngyöljük, mély tűzálló tálba tesszük.
  3. A félretett krémbe keverjük a maradék tejfölt, és a palacsintákra öntjük.
  4. Tetejét megszórhatjuk reszelt csokival vagy kakaóporral.
  5. Forró sütőben pirosra sütjük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 27x18x6 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 18 181
elküldve: 1
receptkönyvben: 115
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

HLAngelika

Mióta szakács: 2011.08.01.
5 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

túróval töltött palacsinta, túrós palacsinta tepsiben

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

525
finomliszt 125 g
tojás 2 db
vaníliás cukor 20 g
1 csipet
tej 250 ml
vaj 2 ek
napraforgó olaj 1 ek
tehéntúró 25 dkg
tojás 2 db
porcukor 3 ek
citromhéj 1 citromból nyert
tejföl 2 dl
tej 2 ek
cukrozatlan kakaópor 1 ek